Marktbrede liquidaties voor BTC, ETH, SOL, ADA en XRP

Volgens CoinGlass-gegevens heeft de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur een ongekende liquidatie van $107,25 miljoen doorgemaakt, waarbij ongeveer 55.000 handelaren werden getroffen. De grootste individuele liquidatie, ter waarde van $3,20 miljoen, vond plaats op OKX – ETH-USD-SWAP. Opmerkelijk genoeg leidde Ethereum de individuele crypto-liquidaties met $22,94 miljoen, gevolgd door Bitcoin met $20,75 miljoen en Solana met $6,53 miljoen.

Ondertussen, bij het onderzoeken van de crypto-exchanges, stond Binance bovenaan de lijst met $52,62 miljoen aan liquidaties, gevolgd door OKX met $34,19 miljoen en Bybit met $12,06 miljoen. Echter, te midden van deze turbulentie laat de data van de openstaande Bitcoin-futures zien dat er in de afgelopen 24 uur een stijging van 1,81% was in het totale openstaande BTC-futures.

In tegenstelling hiermee daalde de openstaande BTC-interest op de CME-exchange met 1,66% van gisteren naar $4,69 miljard of $114,49 duizend BTC. Tegelijkertijd zag de Bybit-exchange een daling van 1,05% in het openstaande Bitcoin-belang tot 76,49 duizend BTC of $3,14 miljard.

Ondertussen schrijven marktanalisten de daling toe aan winstnemingen en handelaren die de marktomstandigheden beoordelen in afwachting van de release van de voorlopige gegevens over het Amerikaanse BBP voor het vierde kwartaal en de PCE-inflatiegegevens deze week. Deze cruciale gegevens zullen de huidige staat van de Amerikaanse economie verduidelijken en mogelijk de houding van de Federal Reserve beïnvloeden. Bovendien wacht de markt ook vol verwachting op de bijeenkomst van de Fed volgende week, die licht zal werpen op het mogelijke toekomstige beleid van de Fed.

Tegelijkertijd voegen lopende juridische uitdagingen in de cryptowereld, met name de acties van de SEC tegen Binance en Coinbase, toe aan de zorgen van beleggers. Gezien dit worden zowel de juridische uitkomsten als de macro-economische factoren zoals de aanstaande bijeenkomst van de Fed reikhalzend verwacht, met verwachtingen van inzichten in de toekomstige stappen van de Federal Reserve.

Op het moment van schrijven zag de wereldwijde cryptomarkt een daling van 3,16% naar $1,59 biljoen, waarbij het totale handelsvolume met 34,50% steeg naar $42,49 miljard. Onder de belangrijkste crypto’s hebben Bitcoin, Ethereum, Solana, BNB, XRP en anderen aanzienlijke dalingen gezien in de afgelopen 24 uur.

De Bitcoin-prijs daalde 2,63% en werd verhandeld op $40.677,05 tijdens het schrijven op maandag, terwijl het in de afgelopen 24 uur een dieptepunt van $40.364 bereikte. Aan de andere kant daalde de Ethereum-prijs met 4% naar $2.380,04, terwijl de BNB-prijs met 2,03% daalde naar $312,66.

Onder andere crypto’s zag de Solana-prijs een significante daling van 6,29% naar $87,71, terwijl de XRP-prijs ongeveer 4,5% daalde naar $0,5294. De Cardano-prijs, die de laatste tijd opmerkelijke tractie heeft gekregen, daalde met 5,42% naar $0,4913.

Ondertussen wordt de recente daling ook toegeschreven aan de verkoop van Bitcoins door Grayscale. De recente verkoop van Bitcoins door Grayscale na de verkoop van GBTC-aandelen heeft de druk op de markt vergroot.

Opmerkelijk is dat crypto-analist Chris J Terry een voortzetting van een vlakke of neerwaartse trend suggereert tot de voltooiing van de geschatte $25 miljard liquidatie van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Terry bekritiseert de beslissing van Grayscale om de ETF-kosten op 1,5% te handhaven en voorziet mogelijke gevolgen voor de bredere markt.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein bestrijdt echter het idee dat hoge GBTC-kosten aanzienlijke liquidaties veroorzaken. Galaxy Digital CEO Mike Novogratz erkent mogelijke verkoopactiviteit in GBTC, maar voorspelt dat investeerders zullen overstappen naar andere ETF’s en bepleit $BTCO.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!