Coinbase lanceert ‘Project Diamond’, een op blockchain gebaseerd institutioneel platform

Coinbase en Coinbase Asset Management hebben onlangs Project Diamond geïntroduceerd, een platform dat institutionele beleggers in staat stelt digitale activa te creëren, kopen en verkopen.

Project Diamond is een smart contract-platform ontwikkeld met behulp van de geavanceerde technologie van Coinbase en zijn layer-2 blockchain, Base. Het doel is om operaties te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren in institutionele kapitaalmarktactiviteiten met digitale activa.

Op 10 november heeft Coinbase met succes het eerste digitale schuldpapier op Project Diamond uitgegeven en gedistribueerd. Dit diende als een cruciale technische demonstratie voor de Financial Services Regulatory Authority terwijl ze zich voorbereiden om deel te nemen aan de ADGM RegLab-sandbox.

Het platform streeft naar naadloze integratie met traditionele financiële marktkaders, waarbij het de kloof overbrugt tussen digitale en conventionele beleggingsstrategieën voor gereguleerde entiteiten.

Project Diamond heeft voorlopige goedkeuring ontvangen van de Financial Services Regulated Activity (FSRA) van de Abu Dhabi Global Market (ADGM). Hierdoor kan het platform financiële technologiediensten ontwikkelen binnen de RegLab, in eerste instantie voor geregistreerde institutionele gebruikers buiten de Verenigde Staten.

Hoewel momenteel slechts een klein deel van de wereldwijde activa (0,25%) wordt beheerd op blockchain-platforms, is Coinbase ervan overtuigd dat Project Diamond een belangrijke stap is naar grotere institutionele adoptie en participatie in de digitale activaruimte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!