Altcoin Sherpa ziet huidige dip als testdump met nog een mogelijke correctie

Een veel gevolgde crypto-analist heeft gewaarschuwd dat de recente terugtrekking van Bitcoin (BTC) slechts een voorbode kan zijn voor een diepere correctie. De anonieme analist Altcoin Sherpa vertelde aan zijn 201.100 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin mogelijk nog een stap lager kan gaan na zijn plotselinge terugtrekking.

Op zondagnacht daalde Bitcoin tot ongeveer $40.300 op sommige exchanges, waaronder Binance en Coinbase, wat resulteerde in een enorme liquidatie van $409,8 miljoen. Hoewel Altcoin Sherpa denkt dat de terugtrekking nog niet voorbij is, zegt hij dat Bitcoin er op de langere termijn nog steeds bullish uitziet. Hij gaf het volgende aan:

“Dit zou de ’testdump’ kunnen zijn en de prijs zou zeker nog een stap lager kunnen maken. Het is het beste om enkele biedingen te hebben die lager zijn dan je denkt. De markt is nog steeds zeer bullish, ik verwacht geen ineenstorting (nog niet)…

De prijs gaat waarschijnlijk uiteindelijk iets lager slijpen op zeer lage tijdsframes, meer informatie binnenkort. Zoom uit, in het grote plaatje is dit minuscule in vergelijking met de hele beweging.”

Altcoin Sherpa zei ook dat het waarschijnlijk is dat Bitcoin consolideert zodra het een lokaal dieptepunt heeft uitgehouwen voordat het zijn opwaartse trend hervat.

“Als dat gebeurt, zijn we nog steeds niet dood, maar nemen we gewoon een maandje rust. Iets als dit werd min of meer verwacht. Gewoonlijk gaat het krachtige beweging -> ongeveer een maand afkoelen -> volgende been omhoog. Als we dalen, dan consolideren we, dan pomp in januari naar mijn mening. Blijf veilig.”

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $41.706, meer dan 4% lager in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!