ETF-kenner kijkt uit naar ontwikkelingen deze week omtrent spot Bitcoin ETF

Bloomberg’s ETF-kenner, Eric Balchunas, heeft zijn voorspellingen gedeeld over de aankomende ontwikkelingen in de Bitcoin Spot ETF. Zo kijkt hij uit naar bijgewerkte S-1-indieningen deze week vanuit BlackRock, die naar verwachting ingaan op de tweede reeks opmerkingen van de SEC.

SEC Formulier S-1 is het initiële registratieformulier voor nieuwe effecten dat door de SEC wordt vereist voor beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven. Effecten die aan de criteria voldoen, moeten een S-1-indiening doen voordat de aandelen op een nationale beurs kunnen worden verhandeld, zoals de New York Stock Exchange.

SEC Formulier 19b-4 wordt ingezet door zelfregulerende organisaties (SRO’s) om regelwijzigingen bij de SEC in te dienen. Veel beurzen en financiële toezichthouders opereren als SRO’s, waardoor ze verplicht zijn hun statuten, regels en voorschriften openbaar te registreren bij de SEC.

Omgaan met geruchten en regulerende zetten: Inzichten van Balchunas

In een recente verklaring deed Balchunas voorspellingen over uitgebreide en mogelijk definitieve opmerkingen van de SEC deze week. Ondanks speculaties verwacht men echter niet dat bijgewerkte 19b-4’s direct zullen verschijnen. De SEC heeft aanvragers gevraagd om ze voorlopig offline te sturen, en volgens Balchunas zullen deze naar verwachting kort voor de goedkeuringsdatum opnieuw worden ingediend.

Balchunas benadrukte de discussie in de branche over de mogelijke goedkeuring van in-kind indieningen door de SEC. Geruchten suggereren dat in de eerste fase alleen cash-aanvragen worden overwogen. Veel aanvragers bereiden zich voor op beide scenario’s, waarbij de keuze tussen in-kind en cash afhangt van de uitkomst van de BlackRock-SEC confrontatie.

James Seyffart, de crypto-analist van Bloomberg, bevestigde dat de gesprekken tussen de SEC en potentiële uitgevers nog steeds gaande zijn. Hij verwees naar Bitwise’s tweede S-1, wat wijst op voortdurende ontwikkelingen in de cryptowereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!