Robinhood gaat zijn activiteiten uitbreiden naar Europa

Robinhood, een vooraanstaande cryptocurrency-beurs in de wereld, heeft op dinsdag 7 november aangekondigd dat het zijn activiteiten wil uitbreiden naar Europa. Daarnaast heeft het bedrijf plannen om makelaarsdiensten te lanceren in het Verenigd Koninkrijk.

Teruggang in crypto-volumes bij Robinhood

Robinhood, vooral bekend om zijn commissievrije handelsapp, heeft op dinsdag 7 november zijn kwartaalrapport voor het derde kwartaal gepubliceerd en meldde een omzetverlies. Robinhood benadrukte de afname in handelsvolumes op het platform en gaf aan dat deze afname verantwoordelijk was voor de daling in inkomsten uit transacties.

Het bedrijf behaalde een nettowinst van $467 miljoen, wat lager was dan het geschatte gemiddelde van $478,9 miljoen. Interessant genoeg vertegenwoordigt dit cijfer een stijging van 29% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de aankondiging van Robinhood werd de nadruk gelegd op de daling in op transacties gebaseerde inkomsten. Er werd gemeld dat de inkomsten met 11% waren afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, wat neerkwam op $185 miljoen, en de oorzaak hiervan werd toegeschreven aan de 55% daling in de handelsvolumes van crypto gedurende het jaar. Na de aankondiging ervoer ook de aandelen van Robinhood (NASDAQ: HOOD) op dinsdag een aanzienlijke daling van 8%.

Uitbreiding in de crypto-ruimte

Ondanks de dalingen lijkt Robinhood niet achteruit te deinzen. Het bedrijf lijkt de intentie te hebben om in de toekomst uit te breiden in de cryptowereld. Vorige maand deed Robinhood een soortgelijke aankondiging, waarin het zijn plannen bekendmaakte om zijn diensten uit te breiden naar de staat Nevada. Bovendien kondigde het ook zijn steun aan voor Shiba Inu (SHIB), een van de toonaangevende memecoins.

Robinhood biedt handelsmogelijkheden in diverse vooraanstaande cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en Shiba Inu-tokens, via zijn platform. Het bedrijf, dat eerder de aandacht trok van kleine beleggers, heeft te midden van de pandemie een groeiende belangstelling gezien voor crypto en investeringen.

Desondanks zijn er enkele ontwikkelingen geweest die hebben bijgedragen aan een afname in deze belangstelling. In juni kwam Robinhood onder toenemende druk van toezichthouders. Naar aanleiding van de kritiek van de SEC op Binance en Coinbase, die worden beschouwd als de grootste beurzen wat betreft handelsvolume, kondigde Robinhood aan Solana, Cardano en Polygon te schrappen om mogelijke problemen te voorkomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!