GBTC beëindigt 78-daagse uitstroom met $63 miljoen instroom

Op vrijdag 3 mei steeg de prijs van Bitcoin (BTC) kort na de bekendmaking van de Amerikaanse banengegevens, waarbij de non-farm payrolls veel lager uitvielen dan verwacht. Dit verhoogde de kansen op een dovish houding van de Fed. Hierdoor werden zeven opeenvolgende dagen van uitstroom uit Amerikaanse Bitcoin ETF’s gestopt, en keerde de instroom weer positief. Interessanter is dat de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin ETF eindelijk stopte na een verliesreeks van 77 dagen.

Grayscale Bitcoin ETF GBTC registreert eerste instroom

Sinds de lancering in januari 2024 registreerde de Grayscale Bitcoin ETF voor het eerst een instroom, op vrijdag, van $63 miljoen. Hoewel dit bedrag niet enorm is, is het zeker een welkome ontwikkeling die de beleggers van GBTC enige opluchting biedt.

Gisteren, op 3 mei, ervaarden de spot Bitcoin ETF’s een opmerkelijke totale netto-instroom van $378 miljoen, wat de eerste positieve instroom markeert na zeven opeenvolgende dagen van uitstroom, volgens gegevens van Farside Investors. Daarnaast zag de Grayscale ETF GBTC een ongebruikelijke eendaagse instroom van $63,0112 miljoen, terwijl de Fidelity ETF FBTC een eendaagse netto-instroom van $103 miljoen registreerde.

Interessant is dat BlackRock’s IBIT op de op een na laatste plaats kwam met instromen van slechts $12,7 miljoen op vrijdag. Het blijkt dat andere marktspelers nu langzaam BlackRock inhalen, vooral Fidelity. Het blijkt dat bedrijven uit Hongkong ook Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s hebben gekocht.

Yong Rong Asset Management, gevestigd in Hongkong, heeft voor $38 miljoen aan BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) verworven. Deze investeringsadviseur staat nu als de grootste houder van IBIT, met meer dan 12% van de gemelde bezittingen. Hoge liquiditeit en lage beheerkosten in Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s trekken investeerders van over de hele wereld aan.

Hongkong ETF-marktscenario verbetert

Per 3 mei tonen gegevens van Sosovalue aan dat de cumulatieve netto-activa van drie Bitcoin spot ETF’s in Hongkong US$250 miljoen hebben bereikt, wat ongeveer 4.225 BTC vertegenwoordigt.

Ondertussen staan de totale netto-activa van drie Ethereum spot ETF’s in de regio op US$48,52 miljoen, met in totaal ongeveer 16.000 ETH. Deze cijfers benadrukken het groeiende belang en de interesse van investeerders in op cryptocurrency gebaseerde exchange-traded funds op de markt van Hongkong.

In de laatste 24 uur is de Bitcoin-prijs met 6% gestegen en wordt momenteel verhandeld voor meer dan $63.000 met een marktkapitalisatie van $1.250 biljoen. De daling van Bitcoin van zijn recordhoogte van bijna $74.000, bereikt in maart, heeft zorgen gewekt onder handelaren. Dit suggereert dat sommige handelaren “risico’s in de wereldwijde macro-omgeving kunnen waarnemen die de Fed of algemene investeerders nog niet erkennen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!