Bitcoin’s volgende weerstand ligt op $58.000, aldus ervaren analist

Charles Edwards, macro Bitcoin (BTC)-analist en auteur van de populaire Bitcoin Energy Value Model-grafiek, heeft onlangs zijn schattingen van de twee meest cruciale niveaus voor de koningsmunt gedeeld, waaruit blijkt dat de munt nog een ruimte heeft om te stijgen.

BTC richting $58.000?

De nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie slaagde erin om meerdere dagen boven zowel wekelijkse als maandelijkse weerstandsniveaus te sluiten. Dat gezegd hebbende, gaf Edwards aan dat de prijs de volgende belangrijke weerstand pas op $58.000 zal tegenkomen, of 56% boven de huidige prijs.

Het belangrijkste wekelijkse weerstandsniveau vindt plaats boven de $31.700, terwijl de maandelijkse weerstand werd verpletterd door de Bitcoin koers boven de $35.000, voegde Charles Edwards eraan toe.

Tegelijkertijd heeft deze voorspelling het nodig dat de Bitcoin prijs de week boven de $35.000 afsluit, anders zou de situatie “lelijk” kunnen worden voor de Bitcoin bulls, meende hij.

Hij benadrukte ook het belang van goed risicobeheer in perioden van verhoogde volatiliteit. Volgens TradingView-gegevens is de Bitcoin Volatility Index (BVOL) de afgelopen vier dagen meer dan verdubbeld als gevolg van de BTC-prijsrally.

Toch een weerstand op $42.000?

Volgelingen van Charles Edwards waren ook van mening dat $42.000 een ander cruciaal weerstandsniveau zou kunnen zijn voor de voortdurende rally van de grootste cryptocurrency.

Op het moment van schrijven is de Bitcoin het $37.000-niveau overstegen, een stijging van ongeveer 5% in de afgelopen 24 uur. Opnieuw presteert Bitcoin beter dan andere cryptocurrencies.

Bitcoin is niet meer zo hoog geweest sinds de ineenstorting van het Terra (LUNA)-ecosysteem in mei 2022. Het komt daarom dichter bij het hoogste niveau van anderhalf jaar. Tevens bevindt de Bitcoin Fear and Greed Index zich in de ‘Greed’-zone op 69/100.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!