Coinbase breidt Global Advisory Council uit met nationale veiligheidsexperts

Coinbase heeft aangekondigd dat het vier nieuwe leden heeft toegevoegd aan haar Global Advisory Council, die expertise op het gebied van nationale veiligheid brengen. De uitbreiding van de raad is een reactie op de voortdurende verschuivingen in de regelgeving binnen de cryptocurrency-markt.

Deze stap onderstreept de inzet van Coinbase om strategisch advies te verkrijgen terwijl het bedrijf navigeert door het steeds veranderende regelgevingslandschap voor crypto.

Een schat aan ervaring en expertise

Deze nieuwe leden zullen zich richten op het onderzoeken van de regelgevingsonzekerheden rondom crypto in de Verenigde Staten en de mogelijke langetermijneffecten ervan op de nationale veiligheid en de economie. De voortdurende verschuivingen in het regelgevingsklimaat in de VS hebben geleid tot bezorgdheid over de positie van het land in de wereldwijde crypto- en blockchain-technologie.

Coinbase’s Global Advisory Council, opgericht in mei 2023, brengt experts samen zoals voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton, CIA-juristen en Amerikaanse senatoren om advies te geven aan het leiderschap van Coinbase. Dit is de derde adviesraad die bij Coinbase is opgericht, naast de raden die zich bezighouden met vermogensbeheer en regelgevingskwesties. Alle raden binnen Coinbase hebben een bipartiete structuur om een brede waaier van inzichten en expertise te waarborgen.

Voormalig Amerikaans minister van Defensie, Mark Esper, brengt ervaring uit de particuliere sector, de overheid en militaire functies. Stephanie Murphy, een voormalig congreslid, heeft gewerkt aan veiligheidsbeleid bij het Department of Defense en diende op het House Armed Services Committee. Frances Townsend, voormalig Adviseur Nationale Veiligheid voor president George W. Bush en voormalig CEO van de BRG Group, heeft grote bedrijven geadviseerd over veiligheidskwesties. David Urban, een veteraan met meer dan 30 jaar ervaring in het leger, de wet, het bedrijfsleven en de politiek, completeert de line-up van nieuwe raadsleden.

De benoemingen zijn bedoeld om de impact van regelgevingsonzekerheid in de Verenigde Staten op de crypto-markt te onderzoeken. Coinbase heeft zichzelf gepositioneerd als een pleitbezorger voor Amerikaans leiderschap in de crypto- en blockchain-technologie, zelfs te midden van lopende geschillen met de Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf is van plan om haar activiteiten in het buitenland uit te breiden, hoewel dit gepaard kan gaan met uitdagingen en obstakels, zoals recentelijk geïllustreerd in Kazachstan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!