Euro stablecoin startup werft $3,5 miljoen aan fondsen

StablR, een startup voor stablecoins dat vorig jaar is gelanceerd, kondigde vandaag een investeringsronde van €3,3 miljoen ($3,5 miljoen) aan om zijn bedrijf in euro-gebaseerde stablecoins uit te bouwen. Deribit, Maven 11, Theta Capital, Folkvang en Blocktech namen allemaal deel aan de ronde. Er werd geen waardering bekendgemaakt.

StablR begon met het uitgeven van zijn euro-ondersteunde stablecoin, die de ticker EurR draagt, op 12 oktober – en zei dat er in de eerste maand meer dan 10 miljoen van de tokens zijn geslagen. De startup begon iets meer dan een jaar daarvoor met de operaties, in augustus 2022.

In de aankondiging zei StablR te hopen de stablecoinmarkt te transformeren door “een nieuwe maatstaf voor stabiliteit en betrouwbaarheid te vestigen.” De startup benadrukte verschillende kernfuncties van het product. Het is officieel geregistreerd als een Virtuele Financiële Activa Uitgever in Malta; het zal een hoge mate van zichtbaarheid op zijn reserves bieden door dagelijkse verklaringen on-chain te brengen via Chainlink; en fondsen zijn volledig gescheiden van de uitgever in een Iers Trust dat wordt beheerd door een onafhankelijke vermogensbeheerder. De oprichter gaf het volgende aan:

“De activa worden gehouden in een volledig gescheiden en onafhankelijke trust die de fondsen investeert in een gereguleerd geldmarktfonds dat investeert in kortetermijn-staatsobligaties, wat het laagste tegenpartijrisico in de industrie creëert.”

De markt voor aan de euro gekoppelde stablecoins StablR hoopt liquiditeit te kunnen brengen in zowel de DeFi– als de CeFi-markten, uiteindelijk meer gebruikers naar het crypto-ecosysteem te trekken.

Hoewel stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar al een groot deel uitmaken van dat ecosysteem, hebben euro-gekoppelde alternatieven nog niet echt aangeslagen. Gegevens tonen dat het totale aanbod van euro stablecoins op Ethereum vandaag net onder de 590 miljoen ligt.

De oprichter zei verder dat de dominantie van de dollar in stablecoin-markten de traditionele financiële marktstructuur weerspiegelt, maar betoogde dat regelgevende duidelijkheid in Europa binnenkort dingen in crypto kan veranderen. Hij gaf verder aan:

“Historisch gezien zijn de prijzen van activa en grondstoffen in USD genoteerd, wat hetzelfde is in crypto. Er is een vraag naar euro, echter de liquiditeit heeft ontbroken en daarom waren activa met prijzen in euro’s niet zo concurrerend als USD geprijsde activa. De vraag groeit en groeit veel sneller wanneer MiCA op 1 juli wordt gehandhaafd.”

“Euro stablecoins zijn belangrijk voor de Europese regio, omdat consumenten activa geprijsd in euro’s willen kopen, betalingen en leningen in euro’s worden gedaan en voor internationale handel de on-chain FX markt een geweldige kans is om hun bedrijf te stroomlijnen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!