DOGE maakt zich klaar voor volgende stap naar boven?

Dogecoin (DOGE), ‘s werelds grootste meme-cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, is tot op heden vrijwel onder de radar gebleven, ondanks de recente stijging van de bredere cryptocurrency-markt. Terwijl grotere altcoins de krantenkoppen haalden, is DOGE de afgelopen zeven dagen maar met iets meer dan 9% gestegen, waardoor het afgelopen donderdag kortstondig een hoogtepunt van 0,07466 wist te bereiken.

Deze stijging is vooral opmerkelijk omdat Dogecoin sinds juni 2022 in een range zat, waarbij de crypto zijwaarts consolideerde en een jaarlijks dieptepunt bereikte rond de $0,06. Eerder vorige week slaagde de prijs er echter in om uit deze inzinking te breken, wat een sprankje hoop bood voor DOGE-enthousiastelingen.

De heropleving van de waarde van Dogecoin houdt met name verband met de bredere heropleving van de markt, die is aangewakkerd door het toegenomen marktoptimisme rond de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in de afgelopen weken.

Dat gezegd hebbende, hebben crypto-experts na de recente golf ook gewezen op technische indicatoren die wijzen op een mogelijke uitbraak voor Dogecoin. Zondag benadrukte de populaire crypto-analist Ali Martinez positieve technische patronen en een TD Sequential koopsignaal, wat aangeeft dat Dogecoin mogelijk klaar is voor een belangrijke stap. Hij gaf het volgende aan:

“Dogecoin vertoont veelbelovende tekenen en breekt uit een meerjarige dalende driehoek op de DOGE weekly chart! De bevestiging van een koopsignaal van de TD Sequential-indicator binnen dit tijdsbestek versterkt de bullish vooruitzichten van DOGE.”

Bron: ali_charts op Twitter

Bovendien is er binnen een tijdsbestek van vier uur een intrigerend ‘Double Bottom’-patroon naar voren gekomen, waarbij sommige experts zeggen dat dit Dogecoin mogelijk met 20% zou kunnen laten stijgen, afhankelijk van gunstige marktomstandigheden.

Desalniettemin blijven er uitdagingen bestaan voor Dogecoin, aangezien het een aanzienlijk weerstandspunt tegenkomt rond de $0,075. Om het herstel te bevorderen moet de prijs boven het initiële steunniveau van $0,067 blijven. Mocht aan deze voorwaarde worden voldaan, dan opent dit de deur voor een potentieel extra herstel van 20%, met een koersdoel van $0,085. We wachten het geduldig af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!