Solana gaat Bitcoin en Ethereum overtreffen, aldus analist

Een veel gevolgde crypto-analist zegt dat Solana (SOL), de Ethereum (ETH) concurrent, op het punt staat van een nieuwe doorbraak die ETH en Bitcoin (BTC) zal overtreffen.

De pseudonieme crypto-handelaar Bluntz vertelt zijn 225.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat SOL een van zijn belangrijkste “alt picks” is en naar verwachting hoger zal stijgen, niet alleen in USD-termen, maar ook ten opzichte van BTC (SOL/BTC) en ETH (SOL/ETH):

“SOL blijft een van mijn favoriete alt picks op dit moment. De structuur op het USD-paar ziet er zeer impulsief uit en lijkt op een verlengde golf drie die aan de gang is, en het BTC- en ETH-paar lijken ook nog steeds op het punt te staan van accumulatie-uitbraken op hoog tijdsbestek.”

Bron: Bluntz/X

Bluntz maakt gebruik van de Elliott Wave Theory in zijn technische analyse. De theorie heeft tot doel prijsschommelingen te voorspellen op basis van de psychologie van de massa, die zich meestal manifesteert in golven. Op basis van zijn grafiek suggereert de analist dat SOL zich in het midden bevindt van een vijf-golf-impuls naar boven, die in de buurt van het bereik van $47 kan eindigen voordat het zijn volgende zet maakt.

Gevraagd waarom hij zich zo concentreert op Solana, zegt Bluntz dat hij ervan overtuigd is dat SOL in de nabije toekomst BTC en ETH zal overtreffen.

Bij het bekijken van Bitcoin zegt de handelaar dat de prijsactie van BTC sterk suggereert dat er meer opwaartse beweging op komst is en dat een dip naar $32.000 op dit moment onwaarschijnlijk is. Hij voorspelt dat BTC een nieuwe impuls omhoog zal maken na consolidatie binnen een bullish driehoekspatroon:

“Het feit dat BTC acceptatie toont op deze niveaus na die sterke doorbraak van $32.000 is naar mijn mening behoorlijk bullish. Ik denk niet dat we $32.000 opnieuw testen, te veel mensen hebben de beweging gemist en willen die hertest, en ik denk niet dat de markt het hun zal geven. Ik verwacht dat dit waarschijnlijk zal eindigen als een driehoek en hoger zal uitbreken.”

Bron: Bluntz/X

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $33.957.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!