Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Analist is nog steeds bullish over altcoins in 2023, ondanks weerstand

Met toonaangevende alternatieve cryptocurrencies altcoins zoals XRP, Cardano (ADA) en Solana (SOL) die de afgelopen weken aanzienlijke winsten hebben geboekt, lijken experts in de gemeenschap steeds optimistischer te worden over het potentieel van de algehele altcoin-markt.

Pentoshi, een prominente Bitcoin-analist met meer dan 750.000 volgers, heeft zijn visie gedeeld over de mogelijkheid van de algehele altcoin-markt om een nieuw hoogtepunt van het jaar te bereiken, ondanks aanhoudende weerstand.

Pentoshi benadrukte in de eerste plaats dat de huidige marktwaarde van alle altcoins, met uitzondering van Ethereum, is gedaald tot onder het hoogtepunt dat werd bereikt in 2017/2018. Met een marktkapitalisatie van ongeveer $383 miljard uitte de analist zijn frustratie over de neerwaartse druk die altcoins in de afgelopen jaren hebben ervaren en die hen heeft weerhouden van aanzienlijke stijgingen.

Niettemin is de analist van mening dat het doorbreken van dit weerstandsniveau op korte tot middellange termijn zou kunnen resulteren in nieuwe jaarlijkse hoogtepunten voor altcoins.

In een specifieke voorspelling beweerde Pentoshi dat altcoins in staat zouden zijn om hun dieptepunten van 2021 te overwinnen en nieuwe hoogtepunten in de zomer van 2022 te bereiken. Dit optimisme werd weergegeven door de bovenste witte lijn in de grafiek bij de X-markering. Hij voorspelde een totale marktkapitalisatie van $455,86 miljard voor altcoins, exclusief Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze voorspelling impliceerde een stijging van 19% vanaf het huidige punt.

Tegelijkertijd waarschuwde Pentoshi voor de onvermijdelijke aanwezigheid van typische grote en diepe terugvallen op de weg naar deze voorspelde waardering. Intrigerend was het feit dat een andere prominente analist aangaf dat er een herkenbaar patroon ontstond in de altcoin-markt. Deze analist stelde dat het aanstaande Bitcoin-halveringsevenement naar verwachting aanzienlijke invloed zou hebben op de trends en doorbraken in altcoins.

Een interessant gegeven dat opvalt, is dat de marktkapitalisatie van Bitcoin de totale waardering van alle altcoins, inclusief Ethereum, overstijgt. Volgens gegevens van CoinMarketCap bedraagt de algehele markt voor digitale activa $1,28 biljoen. Met een marktaandeel van meer dan $675 miljard voor Bitcoin, blijft er slechts $605 miljard over voor altcoins. Dit onderstreept de nog steeds dominante positie van Bitcoin in de wereld van cryptovaluta.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!