Polygon implementeert POL-tokencontract op Ethereum

Terwijl de multi-chain schaaloplossing haar bijgewerkte roadmap heeft uitgerold, heeft Polygon vandaag eindelijk de tokencontracten voor haar nieuwe POL-token op Ethereum geïmplementeerd. Een tokencontract is een type smart contract dat de gegevens en functionaliteiten bevat die een token aandrijven, zoals de voorraad en wie welk saldo heeft.

Met een onlangs herontworpen systeemarchitectuur is het team achter Polygon nu van plan een geüpgraded token te lanceren om de upgrade te markeren. Het token, genaamd POL, wordt door Polygon een “token van de derde generatie” genoemd, na Bitcoin en Ethereum. Wat betreft de functionaliteit zal het nieuwe Polygon-token POL-houders ook in staat stellen validators te worden binnen het netwerk, waardoor ze elk aantal ketens en netwerken kunnen valideren die Polygon schijnbaar dagelijks voortbrengt.

POL zal het huidige MATIC-token van het netwerk vervangen; het netwerk zal geen twee tokens ondersteunen. MATIC-houders hebben vier jaar de tijd om hun bezittingen over te zetten naar het nieuwe token. Het POL-token werd voor het eerst aangekondigd in juli en wordt verwacht een cruciale rol te spelen in de bredere upgrade van het netwerk.

Oorspronkelijk gelanceerd als een proof-of-stake netwerk om Ethereum schaalbaar te maken, is Polygon uitgegroeid tot een uitgebreide reeks verschillende technologische oplossingen, waaronder toepassingsspecifieke blockchains en zero-knowledge Ethereum Virtual Machine-gebaseerde (EVM) netwerken.

Het eerste type verwijst naar netwerken die zijn geoptimaliseerd voor een specifieke use case, zoals gaming of stablecoins, en kunnen zelfs hun eigen inheemse cryptocurrency hebben.

Het tweede type is een breder spectrum schaaloplossing en sluit zich aan bij een reeks op zk gebaseerde schaaloplossingen, zoals zkSync Era, Starknet en Linea. Om al deze netwerken te beveiligen, zal het POL-token naar verluidt gebruikers in staat stellen hun bezittingen over zoveel compatibele ketens te staken als ze willen.

Dit betekent dat zodra ze hun bezittingen storten, ze protocolbeloningen en transactiekosten beginnen te verdienen op elke gestaakte keten.

Wat betreft wat er nog op de roadmap staat, heeft Polygon gehint op de verhuizing van zijn PoS-keten naar een puur zkRollup-model en op de introductie van een nieuwe interoperabiliteitsstandaard voor zijn verschillende ketens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!