Polygon lanceert innovatieve technische upgrade

Het team achter Polygon (MATIC) heeft een token-upgrade voorgesteld die het MATIC-token van het netwerk zou vervangen door POL, zodat POL kan fungeren als de enige token op alle op Polygon gebaseerde netwerken.

Wat functionaliteit betreft, stelt POL holders ook in staat om validators binnen het netwerk te worden, zodat ze elke hoeveelheid ketens kunnen valideren die Polygon blijkbaar elke dag opstart.

Volgens Polygon-oprichter Sandeep Naiwal is POL een “enorme technische upgrade” voor het MATIC-token. Het zal gebruikers de voordelen van multi-chain staking bieden zonder de extra risico’s van opnieuw staken. Naiwal gaf het volgende aan:

“Met het Polygon 2.0-voorstel zal het Polygon-ecosysteem zich uitbreiden van een enkele keten naar een ecosysteem van L2’s die gemakkelijk met elkaar kunnen interageren en liquiditeit kunnen delen.”

De uitvoerende macht merkt op dat Polygon POL vanaf de basis heeft opgebouwd om de eerste hyperproductieve en derde generatie tokens te worden. Generatie 1 is Bitcoin, dat geen mechanisme biedt voor houders om een rol te spelen in de beveiliging van het netwerk. Generatie 2 is Ethereum, dat houders in staat stelt om het netwerk te beveiligen door te staken. Volgens Nailwal is POL Generatie 3, waardoor houders meerdere netwerken kunnen beveiligen en meerdere rollen kunnen vervullen.

De prijs van MATIC heeft de afgelopen maanden een achtbaanrit gemaakt. Het token profiteerde van de eerdere aankondiging over de uitrol van Polygon 2.0. Het nieuws kwam niet lang nadat het in juni werd beschuldigd van het zijn van een niet-geregistreerd effect door de United States Securities and Exchange Commission (SEC) in afzonderlijke rechtszaken tegen Coinbase en Binance.

De prijs van het token daalde met meer dan 31% van 90 cent op 3 juni tot slechts 58 cent binnen twee weken na de rechtszaak van de SEC. Toen gaf de bekende brokerage-firma Robinhood aan van plan te zijn om MATIC, samen met andere crypto-valuta, van de lijst te halen. Dit nieuws zorgde voor een snelle daling van de MATIC-prijs, en zowel analisten als investeerders houden in de gaten of en wanneer het een sterke opleving kan doormaken.

Op het moment van schrijven werd MATIC verhandeld voor $0,558661 per munt, met een stijging van 0,4% in de afgelopen 24 uur.

Hoewel nog steeds in uitvoering, zou de upgrade naar POL vanuit MATIC waarschijnlijk de katalysator zijn die de prijs van het token omhoog stuwt te midden van een overwegend optimistische marktverwachting. De kritieke weerstandszone waar beleggers op moeten letten, is $0,60. Als de stieren deze hindernis nemen, zou de volgende stop voor MATIC mogelijk $1 kunnen zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!