Coinbase van mening dat de SEC volgens de wet Bitcoin-ETF moet goedkeuren

Coinbase CLO Paul Grewal zei in een interview met CNBC dat de SEC de aanvraag voor een spot Bitcoin ETF onder de wet moet goedkeuren. Hoewel hij niet heeft gezegd wanneer dit zal gebeuren, omdat de beslissing volledig afhangt van de SEC, is hij er wel vol vertrouwen in. Hij zei:

“Ik ben behoorlijk hoopvol dat deze ETF aanvragen zullen worden goedgekeurd, alleen al omdat ze onder de wet zouden moeten worden goedgekeurd.”

Paul Grewal gelooft dat het Amerikaanse Hof van Beroep duidelijk heeft gemaakt dat de SEC Bitcoin ETF-aanvragen niet op willekeurige of onredelijke gronden kan afwijzen. Het hof oordeelde in het voordeel van het digitale vermogensbeheer van Grayscale’s poging om zijn enorme GBTC Bitcoin-fonds om te zetten in een ETF. CoinGape Media meldde dat Grayscale een bijgewerkte aanvraag heeft ingediend voor een spot Bitcoin ETF.

De SEC is door federale rechters bekritiseerd omdat ze geen reden heeft gegeven voor haar acties tegen cryptobedrijven. Nu werkt de toezichthouder samen met aanvragers voor een Bitcoin ETF, wat erop wijst dat een spot Bitcoin ETF binnenkort zal komen.

Coinbase zal waarschijnlijk profiteren Coinbase zal waarschijnlijk profiteren van goedkeuring van een Bitcoin ETF. De SEC hoeft alleen de wet te volgen en is verplicht de wet “neutraal” toe te passen op de aanvragen. De acties van de SEC hebben een aanzienlijke invloed gehad op de handelsvolumes en investeerders in crypto.

Coinbase probeert ook de rechtszaak van de SEC te laten seponeren waarin wordt beweerd dat de toezichthouder haar bevoegdheid heeft overschreden bij het reguleren van de crypto-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!