Ethereum Foundation verkoopt $2,73 miljoen aan ETH

De Ethereum Foundation heeft via de gedecentraliseerde cryptocurrency-beurs Uniswap (UNI) 1.700 Ether (ETH) verkocht voor een waarde van $2,73 miljoen, in hun grootste enkele transactie van het jaar.

Volgens de on-chain monitoringservice Spot On Chain heeft de transactie van de Ethereum Foundation het totale aantal verkochte ETH-tokens dit jaar op 2.262 gebracht, met de meeste verkopen die samenvielen met neergangen in de cryptomarkt.

Ondanks deze verkopen blijkt uit gegevens van de Ethereum blockchain dat de Ethereum Foundation nog steeds meer dan $500 miljoen aan de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie in haar wallet heeft, naast meer dan $340.000 aan Wrapped Ether ($WETH), $38.000 aan $DAI en $9.700 aan $BNB, samen met verschillende andere altcoins.

De verkoop van de Ethereum Foundation komt kort nadat Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin $3,79 miljoen aan de cryptocurrency heeft overgedragen aan gecentraliseerde handelsplatforms. De Ethereum Foundation is altijd open geweest over haar financiën en publiceert regelmatig rapporten daarover.

De recente zet wordt naar verwachting opgenomen in het volgende rapport van de organisatie en komt te midden van een neergang in de cryptomarkt die deels is veroorzaakt door het voortdurende conflict in Gaza nadat Israël werd aangevallen door Hamas.

Een week na de lancering van Ethereum futures exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, bleken deze ETF’s niet in staat om hetzelfde niveau van opwinding en handelsvolume te genereren als de eerste BTC futures ETF, ProShares’ BITO, die in oktober 2021 werd gelanceerd, aldus David Duong, hoofd van Coinbase Research.

Duong wees erop dat de top ETH futures ETF’s gezamenlijk op hun eerste dag minder dan $1,5 miljoen aan handelsvolume genereerden. In schril contrast had BITO op zijn openingsdag meer dan $1 miljard aan handelsvolume, volgens Bloomberg-gegevens. Bovendien was de nettostroom naar deze ETH futures ETF’s minder dan 2% van wat BITO aantrok.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!