Veel Ethereum-concurrenten zullen in de volgende bullmarkt niet herstellen, aldus Bloomberg-analist

Volgens Jamie Coutts, cryptocurrency-analist bij Bloomberg, zullen verschillende Ethereum (ETH)-concurrenten zich niet kunnen herstellen in de volgende bullmarkt. Hij gaf op X aan dat de opkomst van Ethereum layer-2-schaaloplossingen helpt om de inkomsten weg te nemen van ETH-concurrenten. Hij beschreef het als volgt:

“De stijging van het aantal L2’s heeft ertoe geleid dat het Ethereum-netwerk marktaandeel begint terug te winnen van de Alt-L1-collega’s (alternatieve layer-1). In het afgelopen jaar overtrof de groei van actieve adressering L2 de Alt-L1s met 2x (zij het vanaf een lagere basis)”

Image

Coutts vervolgde zijn betoog met aangeven dat alternatieve smart contractplatforms te maken krijgen met een aantal tegenwind die hun voortbestaan bedreigt, waaronder inflatoire tokenomics, buitensporige blokruimte en de snelgroeiende netwerkeffecten van Ethereum.

Hoewel het totale bedrag aan vergoedingen dat door dergelijke blockchains wordt gegenereerd op de lange termijn een stijgende trend vertoont, gaf de analist aan dat de meeste ketens de komende jaren gemakkelijk in de vergetelheid kunnen raken. Hij zei het volgende:

“Ondanks de huidige bearmarkt bevindt de vraag naar Blockspace zich in een structurele opwaartse langetermijntrend. De crypto-industrie wordt echter geplaagd door ernstige problemen die volledig door haarzelf worden veroorzaakt. Het is mogelijk dat over een paar jaar slechts een klein deel van de groep relevant zal zijn.”

Image

Coutts zei ook dat veel alternatieve lagen, als gevolg van een gebrek aan activiteit, hoogstwaarschijnlijk niet genoeg vergoedingen genereren om de toekomstige veiligheid van hun netwerken te garanderen. De analist zei het onderstaande:

“Hoewel een instortende staatsobligatiemarkt onze stelling sinds het vierde kwartaal van 2022, dat de capitulatie in 2022 het cycluslaagtepunt voor ETH was, kan ontkrachten, blijven onze vooruitzichten voor deze activa positief.

Voor veel Alt-L1’s (niet allemaal) handhaven we echter een negatief vooruitzicht als gevolg van de ontoereikende vraag en de ondermaatse tokenomics.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!