Cardano (ADA) is de leider van de altcoins

Terwijl september voor de meeste activa in de cryptocurrency-markt, inclusief Bitcoin (BTC), kalm begon, kwam Cardano (ADA) naar voren als de leider op het gebied van ontwikkelingsactiviteit. Het ontwikkelingsteam achter het Cardano-netwerk nam de hoogste positie in op de lijst van altcoins die vorige maand werd samengesteld op basis van ontwikkelaarsactiviteit. Andere altcoins zoals Polkadot (DOT) en Chainlink (LINK) staan ook op deze lijst vermeld.

Lijst van Altcoins aangevoerd door Cardano

Volgens gegevens die zijn samengesteld en gedeeld door het crypto-analyseplatform CryptoDep op 2 oktober, nam het Cardano-netwerk, de leiding in de ontwikkelingsscoretabel op GitHub in september met 572 bijdragen, en overtrof daarmee alle andere concurrerende netwerken.

Cardano analyse

Polkadot, de dichtstbijzijnde concurrent van Cardano op het gebied van ontwikkelingsactiviteit, veroverde de tweede plaats in september met 501 GitHub-bijdragen. De top vijf omvatte ook Chainlink op de derde plaats met 338 GitHub-bijdragen, Hedera (HBAR) op de vierde plaats met 358 bijdragen, en Cosmos (ATOM) op de vijfde plaats met 338 bijdragen.

Cardano-ontwikkelaars hard aan het werk

Het Cardano-team heeft sinds september ijverig gewerkt aan de opbouw van zijn netwerk, waaronder het toevoegen van de multi-delegatie functie aan het lichtgewicht wallet platform Lace, waarmee gebruikers hun ADA-tokens in maximaal 5 verschillende pools kunnen staken, en het toevoegen van meer Ledger-ondersteuning.

Wat betreft de prijs, heeft Cardano’s recentelijk de algemene marktsentiment in de cryptocurrency-markt gevolgd, met een daling van 2,72% gedurende de dag, en handelt het op $0,2568. Bovendien heeft ADA in de afgelopen 7 dagen een stijging van 5,21% gezien.

De groeiende ontwikkelingsactiviteit van Cardano

Deze ontwikkelingsactiviteit van Cardano geeft aan dat het project blijft investeren in de verbetering en uitbreiding van zijn blockchain-ecosysteem. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers en gebruikers die vertrouwen hebben in de langetermijndoelen van Cardano.

Bovendien heeft Cardano’s betrokkenheid bij het NFT-ecosysteem de interesse van kunstenaars, verzamelaars en de bredere crypto-gemeenschap gewekt. NFT’s (Non-Fungible Tokens) zijn de afgelopen maanden populair geworden in de wereld van digitale kunst en verzamelobjecten, en Cardano’s inzet om dit segment te versterken, kan nieuwe mogelijkheden bieden voor de uitgifte en handel in NFT’s op zijn blockchain.

Terwijl de korte-termijn prijs van ADA fluctueert, is het belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency-markten vaak volatiel zijn en dat de langetermijndoelen en ontwikkelingsinspanningen van een project zoals Cardano een solide basis kunnen bieden voor toekomstig succes en adoptie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!