Bestsellerauteur geeft een koopsignaal af voor Bitcoin

Auteur van “Rich Dad Poor Dad”, Robert Kiyosaki, heeft opnieuw alarm geslagen bij zijn meer dan 2,4 miljoen volgers op de X-app met betrekking tot de mogelijke waardering van Bitcoin (BTC) en andere activa op korte termijn.

Volgens de vocale financiële schrijver zullen goud, zilver, Bitcoin en contant geld zeer binnenkort van onschatbare waarde worden wanneer de geplande Central Bank Digital Currency (CBDC) van de Amerikaanse Federal Reserve wordt uitgebracht.

Hoewel de Federal Reserve niet categorisch heeft verklaard dat zij doorgaat met de ontwikkeling van een CBDC, is er wel enig onderzoek naar de alternatieve vorm van wettig betaalmiddel in opdracht gegeven. Op basis van ethische overwegingen hebben veel belanghebbenden bezwaar gemaakt tegen het idee van een CBDC of Digital Dollar, wat de basis vormt voor de huidige optimistische uitspraken van Kiyosaki.

De auteur gelooft dat de opkomst van een CBDC privacykwesties zal aanwakkeren, waardoor veel oplichters alternatieven zullen zoeken in valuta’s waarvan is bewezen dat ze privacy ingebouwd hebben. Bitcoin past opvallend goed in dit verhaal, aangezien het gebruikers in staat stelt transacties uit te voeren zonder toestemming van een derde partij of tussenpersoon, zoals gebruikelijk is in de traditionele banksector.

Als consistente pleitbezorger van Bitcoin, met de evolutie van het bredere digitale valuta-ecosysteem zoals gesteund door de groei binnen het Bitcoin-ecosysteem, is Robert Kiyosaki altijd optimistisch geweest over de belangrijkste digitale valuta. Echter, in tegenstelling tot de meeste Bitcoin-voorstanders, kan Kiyosaki niet worden beschouwd als een BTC-maximalist, aangezien hij ook pleit voor andere activa zoals goud en zilver, die hij beschouwt als een betere bescherming tegen inflatie.

Hoewel Kiyosaki beperkte invloed heeft als een kernleider in de crypto, wordt zijn invloed als bestsellerauteur met een aanzienlijk bereik in de bredere financiële wereld beschouwd als positief en kan hij een rol spelen bij het bevorderen van de mainstream-adoptie van BTC op de lange termijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!