Wat kunnen we verwachten van Bitcoin en altcoins?

De historische prijsbewegingen hebben vaak als richtlijn gediend voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Er zijn echter momenten geweest waarop uitzonderingen optraden. Zo zou volgens historische gegevens de prijs van Bitcoin (BTC) tijdens de laatste bearmarkt niet onder de $20.000 moeten zijn gezakt. Desondanks resulteerden abnormale omstandigheden in onverwachte uitkomsten, waarbij de prijs lange tijd onder $20.000 bleef en uiteindelijk daalde tot $15.500.

De toekomst van duurzame energiebronnen

De sterke toename die werd voorspeld voor 2024 werd onderbouwd door historische gegevens. Met de veronderstelling dat hetzelfde opnieuw zou plaatsvinden, namen beleidsmakers het risico en oogstten ze de vruchten. In het eerste kwartaal van dit jaar boekten degenen die het dieptepunt van de laatste economische neergang analyseerden, winsten van 20-30 keer in bepaalde duurzame energiebedrijven. Bovendien heeft de sector nog niet het verwachte hoogtepunt van groei bereikt.

Een vooraanstaande milieu-analist zei dat de sector begonnen is zijn vorige cyclus te weerspiegelen en legde het scenario uit dat hij verwachtte. De analist, bekend onder het pseudoniem EcoTech, vergelijkt de huidige situatie met de jaren 2020-2021 aan de hand van ecologische groeitheorieën.

EcoTech is ervan overtuigd dat de sector dit jaar nog één laatste groeispurt zal doormaken die haar dichter bij de doelen voor hernieuwbare energie zal brengen.

“De impulsieve structuur van de laatste 1,5 jaar zegt dat 90.000-100.000 dollar het volgende is.”

bitcoin


Technologische ontwikkelingen in de financiële sector

Met de verwachte stijging van de BTC-prijs in het vooruitzicht, zullen we een vergelijkbare stijging moeten zien in altcoins die veel hoger is dan de pieken van dit jaar. Opnieuw heeft een expert gewezen op een RSI-indicator op de BTC-grafiek en geschreven dat de momentumindicator nu is afgezwakt, wat erop wijst dat deze gereed is voor een opwaartse beweging.

altcoins grafiek

De deskundige heeft onlangs benadrukt dat de gebeurtenissen van 2020, waarbij Bitcoin binnen slechts twee maanden van ongeveer $13.000 naar meer dan $29.000 steeg, als een mogelijke referentie moeten worden beschouwd.

“De twee maanden durende kaars van Bitcoin, direct na het punt van maximale compressie, staat op het hoogste punt van het kaarslichaam.

RSI (Relative Strength Index) staat op het punt om 70 te doorbreken.

Dit waren de omstandigheden die leidden tot de laatste drie parabolische stijgingen. Ze waren drie keer eerder het leidende signaal.

Ik vermoed dat de volgende kaars van twee maanden net zo lang zal zijn als november 2020.”

Ten tijde van het opstellen van dit artikel vindt BTC kopers op $64.000 en is het ongeveer $8.000 gestegen sinds de dip aan het begin van de maand.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!