Sui Network weerlegt kritiek op tokenomics en distributie

Het Sui Network (SUI) heeft misverstanden over zijn tokenaanbod verduidelijkt. In een bericht op X, heeft de layer-1 blockchain kritiek op de tokenomics rond de distributie en controle van zijn SUI-token weerlegd.

In de verklaring houdt Sui vol dat zijn tokenomics gezond zijn en dat het gerenommeerde derde partijen gebruikt voor het beheer van de tokenopslag. Het claimt dat tokens volgens een vooraf bepaald schema worden vrijgegeven, dat ze openbaar toegankelijk zijn, en dat de oprichters geen controle kunnen uitoefenen over de treasury of de aan investeerders toegewezen tokens, inclusief de gemeenschapsreserve.

Reactie van de gemeenschap en externe kritiek

Sui zei dat de Sui Foundation de primaire portefeuille beheert die vergrendelde tokens vasthoudt, die onder specifieke voorwaarden worden vrijgegeven. De vrijgaven van tokens ondersteunen verschillende projecten, waaronder de ontwikkeling van de Move-programmeertaal, verbeteringen aan de netwerkbeveiliging, hackathons en subsidies voor ontwikkelaars.

Sui legde uit dat de staking-beloningen bestaan uit stake-derivaten en netwerkcommissies, die allemaal terugkeren naar de gemeenschap.

Echter, Justin Bons van Cyber Capital heeft bedenkingen geuit over de tokenbezit van het Sui-team. Bons suggereerde dat de oprichters mogelijk een substantieel deel van de gestaked tokens beheersen, wat een risico op centralisatie met zich meebrengt, en hij riep op tot meer transparantie en verantwoording van Sui.

Aan de andere kant betwist Sui de claims van Bons en zei dat het heeft onthuld dat alle tokens, of ze nu gedistribueerd zijn of niet, worden beheerd in overeenstemming met juridische en regelgevende normen die worden gecontroleerd door gerenommeerde bewaardiensten zoals BitGo, Anchorage en Coinbase Prime.

Bons daagde Sui’s claims van transparantie uit door hen aan te sporen om te laten zien dat de oprichters de toegewezen tokens niet kunnen verplaatsen of openen.

Bons suggereerde dat het verkeerd voorstellen van de tokenstatus de beweringen over transparantie ondermijnt en dat echte transparantie duidelijk bewijs vereist dat de toegewezen tokens veilig worden vastgehouden en niet kunnen worden gemanipuleerd.

In september 2023 vereenvoudigde het Sui Network Web3-logins voor gebruikers op zijn apps met zero knowledge login via Google, Facebook en Twitch. Sinds de lancering heeft het een reputatie opgebouwd voor het afhandelen van hoge transactievolumes terwijl het lage kosten behoudt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!