EURC nu ook beschikbaar op Stellar (XLM)

Circle Internet Financial, de uitgever van de stablecoin EURC die aan de euro is gekoppeld, heeft aangekondigd dat deze nu beschikbaar is op het Stellar (XLM) blockchain-netwerk, naast de Ethereum- en Avalanche-netwerken waarop deze al actief was, aldus een persbericht op dinsdag.

Circle is het digitale activabedrijf achter de $25 miljard USDC, de op een na grootste stablecoin op de markt na Tether’s USDT. EURC is de op twee na grootste euro-stablecoin met een aanbod van $52 miljoen.

Stablecoins, of fiat-gebackte crypto tokens, zijn een essentieel onderdeel geworden van het Web3-ecosysteem. Ze stellen gebruikers in staat om betalingen te verzenden, valuta te lenen, deze uit te lenen voor rente en andere fiat-gerelateerde acties uit te voeren op blockchain-netwerken.

Circle, uitgever van USDC, probeerde dit probleem in 2022 op te lossen door EUROC te lanceren, een euro-gebackte stablecoin op Ethereum. Volgens onderzoek gepubliceerd door de Bank for International Settlements is de euro de op een na meest verhandelde fiatvaluta ter wereld. Het is momenteel de officiële valuta voor 20 landen in Europa. Op 25 mei lanceerde Circle een inheemse versie van EUROC op Avalanche, en op 23 september werd het hernoemd tot “EURC”.

EURC beschikbaar op drie blockchain-netwerken

De nieuwste aankondiging betekent dat EURC nu beschikbaar is op drie blockchain-netwerken, waardoor eurozone-bewoners meer opties krijgen om zakendoen op de blockchain in hun lokale valuta.

Volgens de aankondiging heeft crypto-betaalprovider Ripio geïntegreerd met de nieuwe versie van EURC. Het stelt zijn gebruikers in Spanje nu in staat om EURC te storten en op te nemen via het Stellar-netwerk. Sebastian Serrano, CEO en mede-oprichter van Ripio, zei dat de verandering zal helpen om meer Spaanse gebruikers aan te moedigen om crypto als betaalmiddel te adopteren:

“In 10 jaar hebben we onze producten over heel Latijns-Amerika uitgebreid en nu zijn we klaar om onze stempel te drukken in Europa met deze belangrijke integratie. We zijn verheugd dat mensen in Spanje nu naadloze toegang hebben tot digitale activa zoals EURC en kunnen genieten van snellere en goedkopere transacties over de hele wereld.”

De Stasis Euro (EURS) op Cardano en Membrane Finance’s EUROe op Ethereum zijn andere voorbeelden van door euro gedekte stablecoins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!