Bitcoin vertoont kracht, ondanks recente ontwikkelingen in de cryptomarkt

Een veel gevolgde cryptocurrency-analist heeft onlangs aangegeven dat Bitcoin (BTC) aanzienlijke kracht vertoont, ondanks de zorgwekkende ontwikkelingen in de algehele cryptomarkt.

De pseudonieme handelaar Altcoin Sherpa vertelde zijn 196.300 volgers op X dat de Bitcoin koers tijdens zijn huidige rally de $28.000 kan overschrijden, ondanks wat als negatief nieuws voor crypto zou kunnen worden beschouwd.

De handelaar verwees in zijn analyse naar zowel het rapport van de consumentenprijsindex (CPI) dat deze week verschijnt en een stijging van de inflatie laat zien, als de rechterlijke uitspraak die het failliete FTX toestaat zijn cryptocurrencies te verkopen. Hij gaf het volgende aan:

“IMO (naar mijn mening) handelt de markt op de korte termijn hoger. De manier waarop de BTC-prijs het ‘slechte nieuws’ van de uitverkoop van CPI en FTX absorbeerde, betekent dat we IMO naar $28.000 plus gaan. Meestal is de reactie van de markt op nieuws een goede weerspiegeling van waar we op korte termijn naartoe gaan.”

De handelaar trekt een vergelijking met 2020, toen Bitcoin ook uitdagende ontwikkelingen in de crypto-ruimte doorstond. Hij vervolgde met:

“D.w.z. ik herinner me dat de koers in 2020, tijdens de enorme consolidatieperiode (na maart), elk stukje slecht nieuws van zich afschudde en nauwelijks bewoog. Binance [angst, onzekerheid en twijfel]? FUD vastbinden? Zwarte zwaan FUD? Het maakte niet uit.”

Volgens de handelaar is Bitcoin bullish, ondanks de uitspraak over de verkoop van activa door de FTX. Hij sloot zijn Bitcoin analyse af met:

“Zeg ik dat dit net 2020 is? Nee, we zijn nergens in de buurt van die omgeving.

Maar als de zaken echt bearish waren geweest, zou de prijs IMO voor dat FTX-nieuws hebben gecapituleerd. In plaats daarvan verhuisden we nauwelijks ergens heen en bleef de prijs dalen.

Een goed teken voor ons, denk ik.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!