FTX kan zijn $3 miljard aan bezittingen verkopen

Analysebedrijf IntoTheBlock heeft gewaarschuwd dat een failliete crypto-firma die miljarden dollars aan digitale activa bezit, cascaderende prijzen zou kunnen veroorzaken. In een rapport stelt Lucas Outumuro van IntotheBlock dat handelaren hun bezittingen verkopen uit angst dat de nu ter ziele gegane crypto-exchange FTX hun enorme digitale activa-schat ter waarde van $3 miljard zou kunnen liquideren.

Outumuro richt zich op Ethereum (ETH) en zijn rivaal Solana (SOL), twee crypto-activa die een aanzienlijk deel uitmaken van de holdings van FTX. Hij gaf het volgende aan:

“Een belangrijke factor achter de discretionaire verkoop is waarschijnlijk de aankomende liquidatie door FTX van naar verluidt $3 miljard aan crypto-bezittingen.

Hoewel FTX niet heeft gemeld wanneer ze deze liquidaties zullen uitvoeren, is het waarschijnlijk dat de markt geschrokken is na hun recente brugactiviteit.

Met ETH en SOL beide als onderdeel van de holdings van FTX, is het aannemelijk te geloven dat het gebrek aan aanhoudende prijsactie in deze activa verband houdt met verkopers die vooruitlopen op FTX en minder kopers die vooruit willen kopen in afwachting van hun liquidatie.”

Voorlopig zei Outumuro dat vraag en aanbod lijken te botsen binnen een smalle handelsmarge. De analist noemt echter twee andere grote verkopers die dit jaar nog de crypto-markten kunnen betreden.

“Het lijkt erop dat koopactiviteit, gedreven door katalysatoren zoals een mogelijke ETH spot ETF, wordt gecompenseerd door de verwachting van de verkoop door FTX. Deze complexe dynamiek kan aanhouden, aangezien er later dit jaar andere golven van grote verkopers (zoals de Amerikaanse overheid en Mt. Gox claims) worden verwacht, op hetzelfde moment dat institutionele katalysatoren en organische adoptie blijven verbeteren.”

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld voor $1.612, terwijl SOL $18.34 waard is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!