Bitcoin kan de 2015-bearmarkt herhalen, aldus Cowen

Een nauwlettende crypto-strateeg heeft aangegeven dat Bitcoin (BTC) mogelijk zijn prijsbeweging uit 2015 spiegelt, toen het instortte na een grote stijging. In een nieuwe strategische sessie vertelde analist Benjamin Cowen aan zijn 787.000 YouTube-abonnees dat de sterke rally van BTC eerder dit jaar lijkt op zijn prijsbeweging in 2015.

In het begin van 2015 verdubbelde Bitcoin zijn waarde in een paar maanden na een stijging vanaf een laag niveau van ongeveer $150 tot boven de $300. Cowen zei het volgende:

“In 2015 was het een rally van 2x en vervolgens een daling van 50%. Vandaag is het een rally van 2x, geen rally van 3x tot 4x zoals we in 2019 zagen. Het lijkt meer op een rally van 2x.

Wat betreft de omvang van de rally, lijkt het meer op 2015.”

Cowen waarschuwt dat Bitcoin een devaluatie van 50% zou meemaken als het zijn bear-marktstructuur uit 2015 herhaalt:

“Na deze aanzienlijke rally van 2x ga je gewoon naar beneden en maak je een dubbele bodem.

Vergeet deze lagere hoogtepunten… Wat als er gewoon geen bodem is als we het laagste punt doorbreken? Wat als Bitcoin $24.800 doorbreekt en er gewoon geen bodem is? Dat wordt een probleem, en dat is wat er gebeurde in 2015 toen het instortte. Er was gewoon geen bodem totdat het het vorige dieptepunt bereikte.

Het daalde met 50%… Vandaag zet een daling van 50% vanaf het hoogste punt van $31.000 Bitcoin weer op een dubbele bodem.”

Cowens waarschuwing komt op het moment dat Bitcoin een death cross laat zien op de dagelijkse grafiek. Een death cross treedt op wanneer een kortetermijn-voortschrijdend gemiddelde (MA) onder een langetermijn-MA beweegt terwijl de kaarsen onder beide MAs zweven. Handelaren beschouwen een death cross doorgaans als een onheilspellend signaal, omdat het aangeeft dat er een bearish ommekeer op komst is.

De diagram van de analist laat zien dat BTC zich in de beginfase van een death cross bevindt, aangezien het 50-daags MA (witte lijn) onder het 200-daags MA (oranje lijn) beweegt. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $25.933.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!