Binance lanceert nieuw platform Send Cash in Latijns-Amerika

Binance heeft een nieuw platform gelanceerd genaamd Send Cash, waarmee crypto van Binance Pay kan worden overgedragen in negen Latijns-Amerikaanse landen. Met het platform kunnen gebruikers digitale fondsen tegen lagere kosten en sneller overdragen via erkende aanbieders, zo verklaarde Binance het op dinsdag.

Het platform zal eerst beschikbaar zijn in de volgende landen:

Colombia, Honduras, Guatemala, Argentinië, Costa Rica, Paraguay, Dominicaanse Republiek, Panama en Mexico. Gebruikers in de negen landen kunnen in de eerste fase van de lancering geld overmaken naar bankrekeningen in Colombia en Argentinië.

De groei van crypto in Latijns-Amerika

“Dit is weer een stap voorwaarts voor Binance, dat zijn toewijding aan de crypto-industrie in Latijns-Amerika vernieuwt, aan de uitbreiding van de voordelen die het biedt op het gebied van financiële inclusie, en aan het ontwikkelen van nieuwe manieren om crypto in het dagelijks leven te gebruiken”, zei Min Lin, Regionaal Vice President voor Latijns-Amerika bij Binance, in een verklaring.

Deze zet komt kort nadat Binance op 24 augustus een programma voor crypto-betaalkaarten met Mastercard beëindigde in vier landen, waaronder Colombia en Argentinië.

Ark Invest benadrukte eerder deze week de groeiende adoptie van crypto in Argentinië, dat te maken heeft met een zeer hoge inflatie. De economische achtergrond heeft de weg vrijgemaakt voor Javier Milei, een pro-bitcoin libertarische presidentskandidaat, om zijn politieke bekendheid te vergroten.

Stablecoin-uitgever Circle kondigde daarentegen op dinsdag aan dat het samenwerkt met de Latijns-Amerikaanse betalingsreus Mercado Pago om USDC te introduceren bij klanten in Chili. Num Finance zei eerder deze maand dat er een “unieke kans” is om remittances in de regio te tokeniseren met de introductie van een nieuwe stablecoin op Polygon die gekoppeld is aan de Colombiaanse peso.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!