OnlyFans investeert bijna $20 miljoen in Ethereum

Het veel besproken Britse social media platform op abonnementsbasis, OnlyFans, heeft ook besloten om wat reserves in cryptocurrencies te investeren, wat niet geheel toevallig samenvalt met een periode van aanzienlijke groei voor het bedrijf.

Volgens een financiële rapportage heeft OnlyFans de op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), gekocht. Op het moment van kopen was het digitale bezit bijna $20 miljoen waard. Echter is de waarde van de gekochte Ethereum gedaald, wat heeft geleid tot een waardevermindering van $8,455 miljoen tegen 30 november 2022. Hierdoor is de huidige boekwaarde ongeveer $11 miljoen.

Sterke financiële resultaten OnlyFans

Voor de 12 maanden die eindigden op 30 november 2022 heeft het bedrijf sterke financiële resultaten behaald en een omzetmijlpaal van meer dan $1 miljard bereikt. Tegelijkertijd trok het platform meer dan 50 miljoen nieuwe gebruikers aan en voegden zich meer dan 1 miljoen nieuwe contentmakers bij hun gelederen. Gezamenlijk gaven gebruikers aanzienlijk $5,5 miljard uit op de site.

De rapportages gaven aan dat Leonid Radvinsky, een Oekraïner gevestigd in de VS die het bedrijf in 2018 heeft overgenomen, sinds het begin van het voorgaande jaar ongeveer $485 miljoen aan dividend heeft opgebouwd naarmate de vraag naar OnlyFans groeide.

OnlyFans gelooft in Ethereum

Volgens de rapporten maakt het investeren in cryptocurrency deel uit van het inzetten van geld in immateriële activa met een “onbepaalde bruikbare levensduur”. De stap van OnlyFans in cryptocurrencies kan verschillende implicaties hebben en wijst op een bewuste stap naar diversificatie en acceptatie van blockchain-technologie.

Deze beweging valt samen met de groeiende overweging van Ethereum als een aantrekkelijk actief vanwege zijn potentieel als een levensvatbare waardeopslag. De groeiende integratie in reguliere financiële instellingen versterkt verder de aantrekkingskracht van dit actief als een duurzame investeringsoptie.

Afgezien van zijn cryptocurrency-investeringen heeft OnlyFans eerder zijn financiële portfolio uitgebreid door te investeren in non-fungibele tokens (NFT’s). In februari 2022 introduceerde OnlyFans een functie waarmee gebruikers geverifieerde NFT’s als profielafbeeldingen konden tonen. Het platform stond opvallend genoeg alleen NFT’s toe die gemint waren op Ethereum. Dit, samen met de recente investering, wijst erop dat het bedrijf een grote voorkeur heeft voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!