Analist suggereert dat Bitcoin mogelijk zijn markttop bereikt heeft, tenzij het dit niveau weet terug te winnen…

Als gevolg van de recente daling van de Bitcoin koers, heeft een veel gevolgde cryptocurrency-analist aangegeven dat de koningsmunt wellicht al zijn hoogtepunt van deze bullmarkt bereikt heeft.

Analist Ali Martinez vertelde gisteren zijn ruim 60.000 volgers op X (voorheen Twitter) dat gerealiseerde winsten, of winsten omgezet in contanten, historisch gezien samenvielen met de Bitcoin-markttoppen.

De analist benadrukte tevens dat, toen Bitcoin een nieuwe all-time high bereikte van meer dan $73.000, de gerealiseerde winsten naar een nieuw hoogtepunt stegen en het niveau overtroffen dat we zagen tijdens de bullmarkttoppen van 2018, 2021 en 2022. Hij beschreef het als volgt:

“Vorige maand, toen BTC $73.880 bereikte, schoot de gerealiseerde winst omhoog naar $3,52 miljard. Dit zou een potentiële BTC-markttop kunnen signaleren!”

Martinez gaf echter aan dat hij nog een duidelijk signaal nodig heeft om zijn bearish standpunt te bevestigen. Hij vervolgde met:

“Toch wacht ik op een nieuwe bevestiging voordat ik een Bitcoin-markttop kan noemen.

Een aanhoudende sluiting onder de gerealiseerde prijs van de BTC-houder op korte termijn, die momenteel rond de $59.800 schommelt, kan bijvoorbeeld een potentiële BTC-markttop bevestigen.”

De analist geeft echter aan dat als Bitcoin erin slaagt een belangrijk prijsniveau terug te winnen, zijn eerder genoemde voorspelling ongeldig verklaard zal worden. Hij sloot af met:

“Als de markttop wordt bevestigd, zou $BTC kunnen dalen naar $51.530 of zelfs $42.700!

Als Bitcoin echter boven de $66.250 kan stijgen en dit gebied als steun kan terugwinnen, zullen de bearish vooruitzichten ongeldig worden verklaard…

Door boven de $66.250 te stijgen, zal Bitcoin de kracht krijgen om richting $69.150 te gaan.

En als deze weerstandsbarrière wordt doorbroken, kan BTC opschuiven naar een nieuw record ooit van $92.190.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!