2.910 BTC verstuurd naar Coinbase, kunnen we een daling verwachten?

Berichten die gisteren zijn gepubliceerd door Whale Alert suggereren dat Bitcoin (BTC) binnenkort wederom een volatiele periode door gaat maken.

In zijn eerste bericht onthulde het platform dat er 4.800 BTC, ter waarde van $124.954.585, van de ene onbekende portemonnee naar een andere onbekende portemonnee is overgebracht.

Slechts 2 uur na deze eerste tweet deelde Whale Alert mee dat er 2.910 BTC, ter waarde van bijna $76 miljoen, van een onbekende portemonnee naar het toonaangevende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase is overgebracht. Dit zou een vroege indicatie kunnen zijn van een mogelijke verkoop van BTC in de komende dagen.

Ondanks de dreiging van een verkoop bleek de Bitcoin prijs in staat te zijn om een lichte winst van 0,11% in de afgelopen 24 uur te behalen. Als gevolg wisselde BTC van eigenaar boven de belangrijke grens van $26.000 op het moment van drukken, waarbij de prijs stond op $26.588,22 volgens CoinMarketCap.

Deze dagelijkse prestatie was echter niet in staat om de wekelijkse prestaties van BTC uit de rode zone te tillen, die op meer dan -10% stond. Desalniettemin versterkte de cryptocurrency zich ten opzichte van de rest van de markt. Hierdoor werd de marktdominantie van BTC op dat moment geschat op iets meer dan 48%. Als de prijs van BTC echter blijft dalen, zal deze waarschijnlijk het ondersteuningsniveau van $24.200 in de komende dagen testen.

Als de verkoopdruk in de komende periode aanhoudt, kan de prijs van de marktleider deze ondersteuning doorbreken om een dieptepunt van $22.790 te bereiken. Een bepaalde indicator wijst er zelfs op dat de koningsmunt helemaal richting $12.500 kan dalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!