Santiment: Altcoins laten bullish signalen zien

Nieuwe gegevens van analyticsbedrijf Santiment suggereren dat altcoins mogelijk een deel van hun verliezen van de scherpe neergang van de cryptomarkt van vorige week kunnen goedmaken.

Volgens het crypto-analyseplatform vertonen altcoins “overweldigend een onderwaardering” na het bloedbad van vorige week, wat investeerders verdeeld achterlaat over hoe snel de markten kunnen herstellen.

Met behulp van de marktwaarde ten opzichte van gerealiseerde waarde (MVRV) -metriek, die meet of een crypto-activum over- of ondergewaardeerd is, constateert Santiment dat de meerderheid van de altcoins momenteel in de ondergekochte zone wordt verhandeld:

“Marktkapitalisaties zijn aanzienlijk gedaald in de afgelopen week en handelaren zijn zeer gepolariseerd. Velen geloven dat een snel herstel op komst is, terwijl anderen dit zien als slechts het begin van de daling. Maar onmiskenbaar liggen de gemiddelde cryptorendementen in een mathematisch historische opportuniteitszone.”

Bron: Santiment/X

Santiment gaat verder met te zeggen dat de crash van vorige week een van de “scherpste dalingen” was die dit jaar zijn waargenomen, maar merkt op dat Bitcoin (BTC) whales zeer actief zijn gebleven tijdens de neergang:

“Het stof is verre van neergedaald nadat de cryptomarkten een van de scherpste prijsdalingen van 2023 hadden doorgemaakt. We zien een groot aantal BTC-transacties van $1 miljoen of meer, wat aangeeft dat whales zeer actief zijn tijdens deze daling. Maar het aantal grote portefeuilles neemt niet af.”

Bron: Santiment/X

Bitcoin wordt verhandeld voor $26.130 op het moment van schrijven, een fractionele stijging gedurende de laatste 24 uur, maar een daling van 13% ten opzichte van zijn zeven dagen durende hoogtepunt van $29.652.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!