Analist waarschuwt investeerders voor Bitcoin

Een handelaar die eerder dit jaar de crypto-rally voorspelde, zegt dat hij aan de zijlijn blijft staan nu Bitcoin (BTC) al zijn winst heeft opgegeven die het behaalde nadat het nieuws naar buiten kwam over de Bitcoin ETF-aanvraag van BlackRock.

In een nieuwe strategiesessie vertelt DonAlt zijn 52.900 YouTube-abonnees dat de laatste Bitcoin-correctie die BTC onder de $26.000 bracht, een teken is dat de bears de controle over de markt hebben overgenomen. Hij zegt het onderstaande:

“Vanuit een handelsperspectief, als ik naar deze wekelijkse candle kijk, hebben we het hele ETF BlackRock-verhaal teruggevonden.

Er is een reden waarom ik bullish was met $16.000, en de reden is dat FTX opblies, de prijs daalde, en toen kregen we steeds meer slecht nieuws en er gebeurde niets. Prijs liep gewoon langzaam omhoog.

Wat we nu hebben, is dat we de afgelopen weken tot maanden stom goed nieuws hebben gekregen en dat de prijs omhoog is gegaan en dat volledig heeft teruggevonden. En dat is een teken van zwakte voor mij vanuit een handelsperspectief. Het heeft niet echt veel zin om mezelf bullish te positioneren, gezien waar we nu handelen. We handelen helemaal terug op niveaus die we naar mijn mening niet meer hadden mogen aanraken.”

Volgens DonAlt zal zijn tijd aan de zijlijn worden ingekort als Bitcoin erin slaagt $30.000 terug te vorderen of helemaal instort tot $18.950. Hij vervolgt zijn betoog met:

“Daarom voelde ik me ongemakkelijk om blindelings steun te bieden. Daar is de markt gewoon te zwak voor. Nu we het BlackRock ETF-nieuws volledig hebben gevolgd, zal ik nog defensiever zijn. Goed nieuws, $30.000+ of een volledige ineenstorting zijn de enige manieren om me hierin terug te krijgen.”

De cryptostrateeg kijkt ook naar het beleggerssentiment na de meest recente correctie. Hij merkt op dat traders optimistisch lijken te zijn over altcoins, wat hem vertelt dat het nog geen tijd is om terug te springen op de cryptomarkten. Hij sluit zijn video af met:

“[Het] eerste waar mensen in geïnteresseerd lijken te zijn nadat een consolidatie van twee maanden aan de onderkant uitbrak, is… alts kopen. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om te kopen wanneer mensen doodsbang zijn en hun alts verkopen na kernwapens, niet wanneer ze kopen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!