ETF-aanvraag van BlackRock door de SEC geaccepteerd

De aanvraag van BlackRock om een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren is toegevoegd aan het dossier van de SEC als onderdeel van het voorgestelde regelwijzigingsproces. Deze recente ontwikkeling, geregistreerd op 13 juli, markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin-gerelateerde voorstel dat momenteel wordt beoordeeld door de SEC.

BlackRock diende aanvankelijk zijn aanvraag in juni in. Het trok echter onlangs de aandacht van de SEC, wat leidde tot een update. De herziene aanvraag bevatte een bepaling voor “surveillance-sharing,” specifiek met Coinbase. Voorafgaand aan de bekendmaking stond de vermogensbeheerder bekend om het verkrijgen van goedkeuringen voor ETF’s. Hun positieve staat van dienst en ervaring maakten hen optimistisch over hun voorstel.

BlackRock is ’s werelds grootste vermogensbeheerder, met meer dan $9,4 biljoen aan bezittingen. Het bedrijf heeft op 15 juni een aanvraag ingediend voor zijn eerste plek in Bitcoin ETF, waardoor verschillende andere bedrijven hetzelfde deden. Met deze goedkeuring kunnen klanten investeren in Bitcoin zonder direct de token te bezitten. Ze kunnen deze activa verhandelen op traditionele aandelenmarkten.

Voorafgaand hieraan keurde de Amerikaanse SEC op 23 juni de eerste Bitcoin futures ETF goed. Naast deze aankondiging heeft de SEC ook de commentaarperiode geopend voor de Bitcoin ETF-aanvragen die zijn ingediend via de Cboe-exchange, waarbij input van investeerders, handelaren en het grote publiek wordt uitgenodigd.

De betreffende aanvragen zijn die van Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust en Invesco Galaxy Bitcoin ETF. Vanaf 17 juli kunnen individuen hun opmerkingen indienen over de aanvragen binnen de aangegeven commentaarperiode. De website vermeldt verder dat alle ontvangen opmerkingen openbaar beschikbaar zullen zijn op de website van de SEC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!