Whales accumuleren massaal Bitcoin

Te midden van een neergang in de volatiliteit van de cryptocurrency-markt lijkt Bitcoin (BTC) een cruciale confrontatie te ondergaan nu de prijs flirt met een aanzienlijk weerstandsniveau van $31.000. Terwijl marktdeelnemers hun adem inhouden voor een mogelijke uitbraak, hebben intrigerende ontwikkelingen met betrekking tot Bitcoin-whales het speculatieve vuur aangewakkerd.

Spanning stijgt terwijl Bitcoin de weerstand van $31,000 nadert

JA Maartunn, de communitymanager bij het crypto-analysebedrijf Cryptoquant, zorgde voor anticipatie met een tweet eerder deze zondag. Maartunns bericht benadrukte een opmerkelijke toename van activiteit onder Bitcoin-whales, met name die op de BitMEX-crypto-beurs.

Zo vertelde Maartunn:

“Bitmex-whales zijn van de partij. Afgelopen nacht heb ik 3 meldingen gekregen van enorme nieuwe longposities. Er broeit iets onder de oppervlakte.”

Deze stemming werd herhaald door Maartunns eerdere observatie op zaterdag, waarbij hij aanzienlijke longposities opmerkte op een andere opmerkelijke beurs, Deribit. Deze observaties wijzen op een sfeer van anticipatie, aangezien grote spelers zich lijken te positioneren in reactie op marktdynamiek.

Om het intrigerend te maken, bood de prominente crypto-analist Ali Martinez extra gewicht aan het idee van aanstaande marktbewegingen. In een tweet op zaterdag benadrukte Martinez de historische correlatie tussen pieken in het koopvolume op BitMEX en de daaropvolgende prijsbewegingen van Bitcoin. Volgens de analist wijst de recente stijging van de taker buy-sell ratio op BitMEX op de mogelijkheid van een voortzetting van de lopende Bitcoin-bullmarkt.

Ali scheef:

“Je ziet zelden grote pieken in koopvolume op BitMEX, maar als je dat wel doet, heeft $BTC de neiging tot aanzienlijke winsten. In mei 2020 steeg de taker buy-sell ratio naar 192, wat leidde tot een prijsstijging van 567%. En in januari 2023 piekte de taker buy-sell ratio op 140, resulterend in een prijsstijging van 88%.”

Hij voegde eraan toe:

“Let op dat de taker buy-sell ratio op BitMEX onlangs steeg naar 194. Als de geschiedenis zich herhaalt, zouden we ons kunnen voorbereiden op de voortzetting van de BTC-bullmarkt.”

De opwinding houdt daar niet op, aangezien Martinez ook een fascinerende ontwikkeling onthulde met betrekking tot Bitcoin-whales. Volgens een tweet van de analist op zondag zijn in de afgelopen twee weken ongeveer 10 Bitcoin-whales toegetreden tot het netwerk, elk met minimaal 1.000 BTC (gelijk aan minstens $29,4 miljoen).

Zo’n opmerkelijke toestroom van aanzienlijke houders voegt een nieuwe dimensie van onzekerheid toe aan het marktlandschap en kan erop wijzen dat deze whales ofwel diversificatie voor hun portefeuilles zoeken of eenvoudigweg hun Bitcoin-positie vergroten.

Desondanks lijkt Bitcoin technisch gezien klaar om de $31.000 te doorbreken, gezien de prijs in een macro-uptrend zit. Onlangs voorspelde veteraan-marktanalist Sonny Moulder een grotere beweging van Bitcoin richting het gebied van $45.000. Maar eerst merkte de analist op dat het strategisch opruimen van zwakkere marktdeelnemers essentieel is.

BTC handelde op dat moment voor $29.379 na een lichte daling van 0,39% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!