Tether houdt mogelijk meer BTC dan gerapporteerd, aldus CryptoQuant

Toonaangevende aanbieder van on-chain data en analyses, CryptoQuant, heeft zich tot Twitter gewend om twijfels over de positie van Tether als de elfde grootste Bitcoin-bezitter te weerleggen. Om de FUD van deze week tegen te gaan, heeft het bedrijf de kracht van zijn on-chain data benut.

Door de aandacht te vestigen op het kwartaalverslag van Tether, onthulde CryptoQuant een aanzienlijke voorraad van ongeveer $1,6 miljard aan Bitcoin. Deze financiële schat katapulteerde de uitgever van de stablecoin naar een prominente positie onder de belangrijkste houders van de cryptocurrency.

Desalniettemin bracht een nauwgezette beoordeling van de Tether Bitcoin-wallet op Twitter duidelijke inconsistenties aan het licht in vergelijking met de officiële openbaarmaking. Een belangrijke waarneming draaide om het ontbreken van Bitcoin-bezit in het Q4-rapport van Tether van vorig jaar, in tegenstelling tot de huidige accumulatietrend in de wallet.

Als reactie op deze onzekerheden suggereert CryptoQuant dat Tether mogelijk extra Bitcoin-wallets heeft naast degene die onder de loep wordt genomen. Het analysebedrijf benadrukt de betrouwbaarheid van on-chain data om nieuws te verifiëren in tijden van scepsis.

Tegelijkertijd vestigt CryptoQuant de aandacht op een opmerkelijke blinde vlek bij het gebruik van on-chain data om de acties van crypto-whales te volgen. Hoewel de term “whales” traditioneel entiteiten aanduidt die 1.000 Bitcoins of meer bezitten, heeft deze categorisatie volgens het bedrijf een potentieel nadeel.

Deze waarschuwing benadrukt het mogelijke overzicht van unieke kenmerken die mogelijk niet nauw aansluiten bij de vastgestelde definitie van een ‘whale’. Een relevant voorbeeld ligt in de verkeerde classificatie van wallets op exchanges als whales, terwijl ze in werkelijkheid interne wallets kunnen zijn.

Opmerkelijke perioden van mei tot juli toonden aanzienlijke bewegingen variërend van 1.000 tot 10.000 Bitcoins en meer. Het bedrijf wijst erop dat er een opmerkelijke stijging was in opnames van exchanges. Echter, deze stijging in activiteit was voornamelijk gekoppeld aan overdrachten tussen wallets binnen de Robinhood-exchange.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!