Bitcoin begeeft zich op glad ijs? Gaat de koers richting $27.000?

De bekende crypto-analist en oprichter van Into The Cryptoverse, Benjamin Cowen, heeft een verontrustend patroon in de prestaties van Bitcoin (BTC) tijdens pre-halveringsperioden aan het licht gebracht.

Begeeft Bitcoin zich op glad ijs?

Volgens de recente tweet van Cowen was het rendement op investering voor Bitcoin in juli 2023 uiteindelijk -4,09%, in de buurt van ongeveer het rendement van -4,74% dat gemiddeld werd waargenomen tijdens eerdere pre-halvering in juli.

Speculerend over de toekomst, wijst Cowen erop dat het gemiddelde rendement van Bitcoin in augustus tijdens de jaren vóór de halvering een alarmerende -21,3% is. Daar komt nog bij dat Bitcoin op de eerste dag van augustus in negatief gebied opende, waardoor de neerwaartse trend werd voortgezet die leidde tot een duik van 2%, na de teleurstellende afsluiting van juli.

Er is echter een sprankje hoop voor BTC-houders, aangezien de prijs erin slaagde om boven de cruciale $28.600 per BTC-markering te blijven. Deze veerkracht suggereert dat er kopers zijn die de cryptocurrency op dit niveau actief ondersteunen.

Belangrijke gebeurtenis

De echte zorg ligt in de komende halvering, die naar schatting medio april 2024 zal plaatsvinden, minder dan 260 dagen vanaf nu. De waarschuwing van Cowen is specifiek gericht op perioden vóór de halvering, en met deze belangrijke gebeurtenis die aan de horizon opdoemt, vragen beleggers zich af of de geschiedenis zich zal herhalen.

Aan de ene kant is de steekproefomvang van pre-halveringsperioden relatief klein, waardoor het moeilijk is om met zekerheid te voorspellen of de negatieve dynamiek van augustus zal aanhouden. Aan de andere kant laten de prijsbewegingen van Bitcoin sinds begin augustus bearish trends zien, wat een sfeer van onzekerheid toevoegt aan de toekomstige vooruitzichten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!