Litecoin wordt agressief geaccumuleerd

Een toonaangevend analytisch bedrijf heeft gemeld dat een bepaalde groep crypto-handelaren in hoog tempo het peer-to-peer-betalingsnetwerk Litecoin (LTC) aan het verzamelen is in afwachting van het aankomende halveringsevenement. Santiment zei namelijk dat Litecoin-‘dolphins’ en -‘sharks’ sinds 14 juni 205.400 LTC hebben verzameld, ter waarde van bijna $19 miljoen.

Volgens het analysebedrijf laden mid-tier houders zich vol met LTC naarmate de altcoin zijn halveringsevenement nadert, dat gepland staat voor 2 augustus. Santiment gaf hierover het volgende aan:

“Met het sterk verwachte halveringsevenement van Litecoin binnen handbereik op woensdag, zijn belangrijke handelaren die tussen de $9.500 en $950.000 aan LTC bezitten agressief aan het verzamelen. Zoals de meeste munt-halveringen, wordt dit gezien als een bullish gebeurtenis door handelaren.”

Terwijl LTC-dolphins en -sharks optimistisch lijken te zijn over de 12e grootste cryptocurrency, delen andere nauwlettende crypto-specialisten niet hun optimisme. Pseudonieme analist DonAlt, die eerder met succes LTC-rallies wist te vangen, voorspelde eerder dat de halvering waarschijnlijk een sell-on-news-evenement zal zijn op basis van historische gegevens. Hij zei het onderstaande:

“LTC-halveringen op een grafiek.

Dit is waarom ik dit meer dan een half jaar geleden aanbeval en weken geleden stopte.

De halvering is niet langer een bullish katalysator. Het is een rem, aangezien een hoop mensen het alleen in afwachting hebben gekocht.”

Handelaar Rekt Capital is ook bearish over LTC. Volgens de pseudonieme analist kan LTC na de halvering een terugval ervaren nadat Litecoin de maand juli onder een belangrijk ondersteuningsniveau heeft afgesloten. Rekt Capital zei hierover:

“LTC zweeft nog steeds onder rood.

Een maandelijkse sluiting boven rood zou het omkeren naar nieuwe ondersteuning.

Een (maandelijkse) sluiting boven rood zou nog steeds kunnen betekenen dat LTC een stijging kan zien in aanloop naar de Litecoin-halvering.

Als het niet slaagt in een herstest van rood ($94) als ondersteuning, kan dit het begin zijn van de post-halvering correctie.”

Op het moment van schrijven wordt LTC verhandeld voor een prijs van $90,51 met een daling van ruim 3% op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!