Analist: Altcoins hebben de hulp van BTC nodig

Een nauwlettend gevolgde crypto-strateeg schetst een scenario waarin de bredere altcoin-markten kunnen ontsnappen aan hun recente prijsstagnatie.

Analist Michaël van de Poppe vertelt zijn 661.200 Twitter-volgers dat altcoins mogelijk een opleving zullen zien als Bitcoin (BTC) boven het psychologische niveau van $30.000 uitstijgt en het vervolgens opnieuw test als ondersteuning:

“Het plan voor BTC blijft eigenlijk hetzelfde. Ik zou liever een ‘sweep’ van de laagtes zien voordat we $30.000 weer terugpakken, en daarna zullen altcoins hun momentum krijgen voor een bepaalde periode.”

Bron: Michael van der Poppe/Twitter

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $29.351.

De handelaar houdt ook de interoperabele blockchain Cosmos (ATOM) in de gaten. Volgens Van de Poppe zijn er twee mogelijke scenario’s om de 28e grootste altcoin op de marktkapitalisatie te accumuleren:

“Dit is vrij eenvoudig. Ik ben geïnteresseerd boven $10,50. Verder zou ik willen kopen bij $8. Daartussen ben ik niet geïnteresseerd.”

Bron: Michael van der Poppe/Twitter

De analist herziet ook zijn verwachting voor het gedecentraliseerde orakelnetwerk Chainlink (LINK). In een nieuwe strategiebespreking zegt Van de Poppe dat Chainlink sinds mei 2021 op een neerwaartse trend ten opzichte van Bitcoin (LINK/BTC) zit, maar dat het paar de meerjarige trend zou kunnen keren als het boven 0,00023 BTC (ter waarde van $6,73) blijft:

“Als we uiteindelijk boven 0,00023 BTC blijven, kunnen we ervan uitgaan dat we doorgaan naar het hoogste punt van het bereik (0,0003950 BTC) en de trend omkeren.”

Bron: Michael van der Poppe/Twitter

Op het moment van schrijven wordt LINK/BTC verhandeld voor 0,0002644 BTC (ter waarde van $7,74).
Daarnaast benadrukt Michaël van de Poppe dat de cryptomarkten altijd volatiel en onvoorspelbaar kunnen zijn. Hoewel hij zijn strategieën deelt op basis van technische analyse en historische patronen, is het belangrijk om te onthouden dat de marktomstandigheden snel kunnen veranderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!