Reuters beschrijft XRP als een onverwachte kracht in de cryptomarkt

Het grote mediaplatform Reuters heeft in een recent artikel de significante impact van XRP op de altcoinmarkt en het bredere cryptolandschap benadrukt na de recente uitspraak van de Amerikaanse rechtbank.

Volgens een recent rapport van Reuters is XRP uitgegroeid tot een onverwachte kracht in de cryptomarkt, waarbij het zich verzet tegen regelgevingsuitdagingen en de interesse van investeerders opnieuw aanwakkert.

Op de dag dat de Amerikaanse rechtbank oordeelde dat XRP geen effect is, steeg de digitale activa met meer dan 87% in slechts enkele uren, waardoor de prijs steeg van bijna $0,4 naar bijna $1.

Reuters benadrukt dat de overwinning van XRP een domino-effect heeft gehad op de bredere altcoinmarkt, aangezien de totale marktkapitalisatie voor alle altcoins steeg van $636,38 miljard naar $665,2 miljard na het vonnis. Volgens het rapport zagen munten die aanvankelijk als effecten werden aangemerkt door de Amerikaanse toezichthouder een stijging van 11% na het vonnis.

Matteo Greco, een analist bij Fineqia International, bevestigde dat de uitspraak van de rechtbank een belangrijke mijlpaal was voor de altcoin-sector. Hij gaf het onderstaande aan:

“Het is een grote mijlpaal voor de altcoin-sector; het is redelijk om aan te nemen dat als XRP geen effect is, nauwelijks een andere digitale activa op die manier kan worden beschouwd.”

Verder merkte Reuters op dat het enthousiasme zich uitbreidde naar de bredere cryptomarkt, waarbij zelfs Bitcoin (BTC) een van zijn hoogste punten van het afgelopen jaar bereikte voordat het onder de $30.000-prijs daalde.

Ondanks de overwinning benadrukte Reuters dat Ripple nog steeds uitdagingen het hoofd moet bieden, waaronder de mogelijkheid dat de Securities and Exchange Commission (SEC) in beroep gaat tegen het vonnis.

Opmerkelijk is dat naast het beroep, Ripple nog een andere uitdaging het hoofd moet bieden, namelijk dat de Amerikaanse rechtbank de XRP-verkoop van Ripple aan institutionele beleggers als effect heeft aangemerkt. Ondertussen heeft de rechtbank Ripple en de SEC opgedragen om te onderzoeken of een schikking mogelijk is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!