XRP prijs stijgt met 70% na positieve ontwikkeling in SEC-rechtszaak

Zoals jullie vast allemaal wel gezien hebben, is de XRP prijs enorm gestegen. De munt wist namelijk in de afgelopen 24 uur met meer dan 70% te stijgen, nadat een rechter een langverwachte uitspraak heeft gedaan in de zeer belangrijke zaak van de Amerikaanse SEC vs. Ripple.

XRP begon gisteren de dag met een waarde van $0,47 en staat nu op $0,81 nadat rechter Analisa Torres heeft geoordeeld dat de geautomatiseerde, open marktverkopen van XRP door Ripple geen effectenaanbiedingen zijn. Ze gaf het volgende aan:

“Inderdaad, de programmatische verkopen van Ripple waren transacties waarbij kopers en verkopers blindelings biedingen en verzoeken deden, en programmatische kopers konden niet weten of hun betalingen naar Ripple gingen of naar een andere verkoper van XRP.

Sinds 2017 vertegenwoordigen de programmatische verkopen van Ripple minder dan 1% van het wereldwijde handelsvolume van XRP. Daarom heeft de overgrote meerderheid van de mensen die XRP hebben gekocht op digitale activa-beurzen hun geld helemaal niet geïnvesteerd in Ripple.”

Rechter Torres heeft ook de beschuldigingen van de SEC verworpen dat Ripple-executives Brad Garlinghouse en Chris Larsen persoonlijk een niet-geregistreerd effectenaanbod hebben uitgevoerd door XRP te verkopen.

De rechter gaf echter wel de SEC gelijk in haar bewering dat de directe verkopen van XRP door Ripple aan institutionele deelnemers wel degelijk een effectenaanbod vormden. Ze beschreef het als volgt:

“Een institutionele koper heeft XRP rechtstreeks van Ripple gekocht op basis van een contract, maar de economische realiteit is dat een programmatische koper in dezelfde positie stond als een secundaire marktkoper die niet wist aan wie of wat hij zijn geld betaalde.

Ten slotte waren de institutionele kopers geavanceerde entiteiten, waaronder institutionele beleggers en hedgefondsen. Een ‘onderzoek naar het geheel van de partijen hun begrip en verwachtingen’, inclusief ‘de volledige set van contracten, verwachtingen en begrip met betrekking tot de verkoop en distributie van’ XRP, ondersteunt de conclusie dat een redelijke belegger, in de positie van de institutionele kopers, op de hoogte zou zijn geweest van de marketingcampagne van Ripple en de publieke verklaringen waarin de prijs van XRP werd gekoppeld aan de inspanningen van Ripple.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!