Altcoin Sherpa denkt dat DOGE koers gaat exploderen

Een veelgevolgde crypto-analist heeft gezegd dat er een grote kans is dat Dogecoin (DOGE), de crypto-munt met een hondenthema, zevenmaal in waarde zal toenemen. De pseudonieme handelaar Altcoin Sherpa vertelde namelijk aan zijn 195.900 Twitter-volgers dat Dogecoin waarschijnlijk het niveau van $0,50 zal heroveren.

Sherpa merkt echter op dat dit wat tijd kan kosten, wat ervoor kan zorgen dat langetermijnbeleggers niet kunnen investeren in andere kansen. Hij waarschuwt ook dat andere “memecoins” zoals Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE) momentum kunnen winnen ten koste van DOGE. Hij gaf het volgende aan:

“DOGE: Een kans met een hoge waarschijnlijkheid en een laag IQ is dat je nu gewoon DOGE kunt kopen, in een coma kunt gaan en dan wachten tot het stijgt naar $0,30 – $0,50 of zelfs hoger. Het zal uiteindelijk gebeuren.

Nadelen zijn:

kosten van gemiste kansen, dit kan LANG duren, energie kan naar SHIB of PEPE gaan.”

Volgens Sherpa’s grafiek doorbreekt DOGE weerstandsniveaus die worden aangegeven door exponentiële voortschrijdende gemiddelden. De grafiek laat zien dat DOGE de belangrijke 89-daagse EMA opnieuw test, die door handelaren wordt gebruikt om een trendomkering aan te geven.

De laatste keer dat DOGE voor $0,50 handelde was in 2021. Op het moment van schrijven heeft Dogecoin een waarde van $0,0709, wat een stijging is van 3,9% in de afgelopen 24 uur.

De handelaar gaf ook zijn mening over Bitcoin (BTC) en voorspelt een opwaartse beweging op de korte termijn nadat het steun heeft gehouden bij de 200-daagse EMA. Hij identificeerde vier belangrijke prijsniveaus waar hij op let terwijl de koningscrypto in een bereik zit: $31.458 en $31.047 in het bovengrensgebied en $29.889 en $29.508 in het ondergrensgebied. Over Bitcoin gaf Altcoin Sherpa het onderstaande aan:

“BTC: Er zijn vier lijnen die er toe doen in dit bereik, de bereikshoogtes en de bereikslows en enkele van de gebieden dichtbij hen. Alles wat daartussen ligt, is ruis. Dit is nog steeds een 4-uur 200-EMA-steungebied/bereikslage. Ik verwacht dat dit op korte termijn zal stijgen.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $29.981, een daling van 0,2% in de afgelopen 24 uur.

Sherpa gaf ook zijn visie op wanneer de altcoin-markt mogelijk zal opleven. Hij zei dat er drie belangrijke situaties zijn die erop wijzen dat geld weer naar altcoins begint te stromen.

“Er zijn drie piekmomenten voor altseizoenen. Ik zal hier waarschijnlijk volgende week een draad over maken, maar hier zijn een paar basisprincipes om over na te denken.

  1. BTC handelt in een bereik (gezond)
  2. Bitcoin stijgt sterk
  3. Het is december/januari

Deze drie zijn enigszins gerelateerd maar ook apart van elkaar.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!