Ethereum verwelkomt 580.000 nieuwe adressen in één week tijd!

Sinds de merge van Ethereum (ETH), een upgrade die het platform heeft gerevolutioneerd door staking te introduceren, heeft het netwerk veel nieuwe ogen aan weten te trekken. Als gevolg hiervan er een bepaalde metric gestaag gestegen, die stilletjes de een grote impact kan hebben op de toekomstige van de munt.

Stijging van nieuwe Ethereum-adressen

Te midden van de focus op Ethereum’s staking en prijstrends is het gemakkelijk om andere belangrijke metrics over het hoofd te zien. Echter, recente data van Santiment werpt licht op een stilzwijgend stijgend aspect, namelijk de opmerkelijke groei van het netwerk.

De data toont aan dat er een constante instroom is van nieuwe gebruikers die zich bij het netwerk aansluiten, wat wijst op mogelijke uitbreiding van de marktkapitalisatie.


Ethereum network growth

Een nadere analyse van de bovenstaande grafiek onthult dat er alleen al tussen 1 juli en 7 juli meer dan 580.000 nieuwe adressen zijn aangemaakt. Deze opmerkelijke stijging benadrukt verder de onderliggende aantrekkingskracht van het netwerk.

Afname van ETH op beurzen

Volgens de meest recente gegevens van CoinMarketCap heeft Ethereum een indrukwekkende 19% van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies in handen. Hiermee heeft het zijn positie als de op één na grootste cryptocurrency veiliggesteld, alleen overtroffen door Bitcoin (BTC), dat meer dan 49% claimt. Ondanks de marktdominantie van ETH hebben ETH-houders actief hun tegoeden van beurzen teruggetrokken.

ETH supply on exchanges

De bovenstaande grafiek van Santiment toont aan dat het aanbod van Ethereum op beurzen, in verhouding tot het totale aanbod, slechts 9,1% bedraagt. Dit suggereert dat minder dan 10% van alle ETH nog op beurzen staat, terwijl het merendeel naar andere opslagmethoden verplaatst is.

Verder onderzoek van de grafiek onthult verder dat op dit moment ongeveer 11,3 miljoen ETH op beurzen wordt aangehoudebn, wat wijst op een zichtbare afname. Deze trend van opnames benadrukt de groeiende voorkeur van Ethereum-houders voor alternatieve opslagoplossingen en weerspiegelt hun vertrouwen in de langetermijnwaarde van hun fondsen.

Ethereum domineert ook op gebied van TVL

Volgens gegevens van DefiLlama heeft Ethereum zijn positie als het leidende blockchain-platform op basis van Total Value Locked (TVL) weten te behouden tijdens de bearmarkt. Op het moment van schrijven bedraagt de totale TVL op alle platforms $44 miljard, waarvan Ethereum meer dan $26 miljard voor zijn rekening neemt.

Dit betekent dat Ethereum meer dan de helft van de gehele TVL in de markt in handen heeft, wat zijn dominante aanwezigheid in gedecentraliseerde financiën aantoont.

Desalniettemin heeft de Ethereum koers recentelijk een daling doorgemaakt. Ondanks dit feit tonen de bovenstaande gegevens aan dat er een mogelijke herstel op handen is. Ethereum wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $1.864, wat een bescheiden stijging van bijna 1% betekent. Hoelang zal het echter duren voordat de munt weer explodeert?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!