Litecoin koers stijgt in aanloop naar halvering

Litecoin (LTC) heeft momenteel een mooie stijgende lijn te pakken. Hoewel de munt in de afgelopen 24 uur een daling van 2,2% heeft gezien en wordt verhandeld op $98,14, heeft de Litecoin koers nog steeds een groei van 17% laten zien op de wekelijkse grafiek.

De bredere cryptocurrency-markt heeft te maken gehad met een mix van positieve en negatieve factoren die invloed hebben op het sentiment van investeerders. In deze omgeving is Litecoin erin geslaagd om het psychologisch belangrijke prijsniveau van $100 te overschrijden en een wekelijks hoogtepunt van $113 te bereiken.

Vergeleken met zijn andere grote cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), overtreft de groei van Litecoin met 18% de prijsdaling van 0,78% van Bitcoin en de marginale groei van 2% van Ethereum binnen dezelfde periode.

Litecoin-halvering nadert snel

Het halveringsevenement van Litecoin nadert snel, waarbij nog slechts 27 dagen over zijn voordat de block reward wordt verlaagd van 12,5 LTC naar 6,25 LTC. Volgens OKLink wordt het derde LTC-halveringsevenement verwacht rond 2 augustus 2023.

De countdown naar het evenement staat momenteel op 27 dagen, met nog 15.679 blokken te gaan tot de halvering. Op 3 juli deelde LTC een aftelling naar het evenement, waarbij werd vermeld: “Nog maar 30 dagen tot de Litecoin-halvering.” Vandaar dat de countdown momenteel op 27 dagen staat. Het is echter afwachten of deze datum precies uitkomt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!