Canada raadt aan om blockchain te omarmen

Canadese wetgevers van het Huis van Afgevaardigden hebben in een nieuw rapport aangegeven dat de regering blockchain-technologie en crypto moet omarmen na een uitgebreide studie van de digitale activabranche.

In het rapport stellen de leden van de Commissie Industrie en Technologie dat de getuigenissen die ze hebben verzameld aangeven dat blockchain-technologie het digitale landschap van Canada al verandert.

Ze raden ook aan dat de regering blockchain erkent als een opkomende sector die aanzienlijke langetermijn-economische kansen en werkgelegenheid biedt. Het rapport stelt het volgende:

“De commissie heeft gehoord over de echte bijdragen die blockchain-technologie levert aan de Canadese economie en het potentieel om in de toekomst aanzienlijk meer waarde te bieden.”

De wetgevers erkennen echter de risico’s en uitdagingen van digitale activa, waaronder de volatiliteit van cryptoprijzen en het gebruik van digitale activa voor criminele activiteiten, maar ze benadrukken de bescherming van consumentenrechten om crypto te gebruiken. Het gaat verder met:

“[D]e regering van Canada zou, bij haar inspanningen om de consumentenbescherming en regelgevende duidelijkheid in het opkomende en innovatieve veld van digitale activa te verbeteren, moeten worden geleid door het principe dat het recht van individuen op zelfbewaring beschermd moet worden en dat gemakkelijke toegang tot veilige en betrouwbare in- en uitgangen moet worden verdedigd en bevorderd.”

De wetgevers zeggen dat de regering haar regelgevende aanpak kan verduidelijken door na overleg met belanghebbenden een nationale blockchain-strategie vast te stellen.

“Regelgevende verbeteringen kunnen en moeten worden doorgevoerd om ervoor te zorgen dat Canada een leider blijft op het gebied van cryptocurrencies en de blockchain-industrie in bredere zin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!