Deutsche Bank vraagt crypto-bewaringslicentie aan in Duitsland

Deutsche Bank AG – een multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener, met een waarde van $1,4 biljoen – heeft zojuist een crypto-bewaringslicentie aangevraagd in Duitsland.

Volgens een nieuw Bloomberg-rapport zoekt de grootste bank van Duitsland en de op een na grootste bank van de Europese Unie goedkeuring van de regelgevende instanties om een ​​bewaringsdienst aan te bieden voor digitale activa, waaronder cryptocurrencies, in Duitsland. Zo gaf David Lynne, agent van de commerciële eenheid van Deutsche Bank AG, het volgende aan:

“We bouwen onze activiteiten op het gebied van digitale activa en bewaring uit. We hebben zojuist onze aanvraag voor de licentie voor digitale activa in de BaFin geplaatst.”

BaFin, de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, is de belangrijkste Duitse financiële toezichthouder. BaFin is verantwoordelijk voor het toezicht op banken, verzekeringsmaatschappijen en financiële markten in Duitsland.

Volgens Lynne breidt de zakenbank van Deutsche Bank haar aanbod met betrekking tot digitale activa uit als onderdeel van een bredere strategie om de fee-inkomsten te verhogen. De beweging weerspiegelt de inspanningen van de investeringstak van de bank, DWS Group, om de inkomsten uit deze aanbiedingen te vergroten, aldus Lynne.

Hoewel Deutsche Bank in het verleden kritisch stond tegenover digitale activa, heeft het verschillende stappen ondernomen om een ​​mogelijk first-mover-voordeel in de sector te krijgen. Zo rondde de bank eerder dit jaar een nieuwe proof of concept af in samenwerking met de Memento-blockchain. De bank zei dat het doel van het nieuwe protocol, bekend als Project DAMA (Digital Asset Management Access), is om een efficiënter en veiliger netwerk bieden voor het beheer van en toegang tot digitale middelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!