Binance en SEC zoeken compromis over bevriezen activa BAM trading

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en BAM Trading (de Amerikaanse tak van Binance) hebben onlangs een verzoek ingediend voor een schikkingsbevel dat enkele beperkingen van een eerdere SEC-verzoek om de activa van het bedrijf te bevriezen, zou versoepelen.

Het voorgestelde nieuwe schikkingsbevel zou meer zekerheid bieden aan de SEC en BAM Trading in staat stellen om salarissen en andere financiële verplichtingen na te komen. In het document werd het volgende aangegeven:

“BAM Trading en BAM Management mogen betalingen blijven doen voor de aankoop van goederen en diensten, salarissen voor het personeel van BAM Trading en BAM Management, inclusief bestaande voordelen, professionele kosten en andere soortgelijke uitgaven in de normale bedrijfsvoering.”

De belangrijkste voorwaarde voor het ontdooien van de activa is dat Binance onder geen enkele omstandigheid betalingen mag doen of activa mag overdragen aan een Binance-entiteit of individu, of aan een entiteit die namens Binance handelt. De bestelling bepaalt verder dat de CEO van Binance, Changpeng Zhao, geen toegang mag hebben tot de activa van BAM Trading of Binance.US.

Na de rechtszaak van de SEC tegen Binance en Zhao heeft de commissie een spoedverzoek ingediend bij de rechtbank om de activa van BAM Trading te bevriezen. BAM Trading reageerde door een verweerschrift in te dienen, waarin feitelijk werd gesteld dat het bedrijf en zijn advocaten van mening waren dat de onderliggende motivering van de SEC voor het verzoek om de bevriezing niet voldeed aan de bewijslast die door de rechtbank werd vereist.

De rechtbank heeft het voorgestelde schikkingsbevel nog niet goedgekeurd op het moment van schrijven. Er lijkt een meningsverschil te bestaan tussen de SEC en Binance over de details en de rechtbank heeft om nadere verduidelijking gevraagd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!