$1,8 miljard aan gestakete Ethereum nog in de wachtrij om te worden opgenomen

Bijna $2 miljard aan Ethereum (ETH) zal worden ontgrendeld nadat de Shapella-update van het top smart contract platform vorige week live ging. In een nieuw rapport ondervond crypto-analyseplatform IntoTheBlock dat er momenteel 868.631 gestakete ETH in de wachtrij staan om te worden teruggetrokken, wat meer dan $1,8 miljard waard is op het moment van schrijven.

De gegevens van het marktonderzoeksbureau onthullen ook dat er binnen een periode van 24 uur na de recente update van het leidende smart contract platform 104.000 ETH zijn gestort voor staking. Het volgende werd gemeld:

“Lido is de belangrijkste instelling die betrokken is bij het staken, gevolgd door onafhankelijke stakers op de tweede plaats, gevolgd door Coinbase, Kraken en Binance.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Kraken, een populair crypto exchange-platform, heeft het grootste percentage ETH dat wacht om te worden opgenomen met 63,3%. Dit zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat Kraken een stakingservice biedt waarmee gebruikers hun ETH op het platform kunnen inzetten en beloningen kunnen verdienen.

IntoTheBlock vergeleek de hoeveelheid gestakete ETH met die van rivaliserende smart contract platforms, zoals Solana (SOL), BNB Chain (BNB), Avalanche (AVAX) en Polygon (MATIC). Volgens het analysebureau loopt Solana ver voor op de rest, met Ethereum op de laatste plaats. Het onderstaande werd door het crypto-analyseplatform gemeld:

“Op dit moment is 14,4% van het totale ETH gestaked. Zal de nieuwste Shanghai-upgrade het investeerdersvertrouwen stimuleren en het totale ETH dat gestaked is verhogen?”

De Shapella-update, die Ethereum-stakers voor het eerst in staat stelt hun gestakete tokens op te nemen, is een samentrekking van “Shanghai” en “Capella”, twee verschillende updates die tegelijkertijd live gingen. Terwijl Shanghai de uitvoeringslaag van het protocol versterkte, bracht Capella veranderingen aan in de consensuslaag.

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $2.091 met een zijwaartse prijsactie in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!