Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Grote Duitse investeringsmaatschappij stapt in crypto

Hansainvest, één van de grootste financiële dienstverleners in Europa met €55 miljard aan beheerd vermogen, heeft onlangs aangekondigd dat het crypto heeft toegevoegd aan hun Wealthgate Multi Asset-fonds.

Wealthgate is een wereldwijd gemengd fonds dat belegt in “alle soorten effecten”, waaronder aandelen, obligaties, geldmarktinstrumenten, certificaten, fondsen en termijndeposito’s en nu ook cryptocurrencies.

In een jaarlijkse aanvraag vorige maand bij het Duitse equivalent van de Securities and Exchanges Commission, onthulde het in Hamburg gevestigde Hansainvest dat ze de BIT Global Crypto Leaders aan Wealthgate hebben toegevoegd.

Het BIT Global Crypto-fonds ging midden in de bull run in juni 2021 de deur uit door te investeren in crypto-gerelateerde bedrijven en cryptocurrencies.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

BIT Capital GmbH beheert het fonds dat €1,5 miljoen in ETH, €700.000 in Binance Coin (BNB), €200.000 in Polygon (MATIC) en het had zelfs €100.000 in geïnvesteerd in FTX-token.

Slechts 10% van het fonds zit echter direct in cryptocurrencies via ETN’s, terwijl 90% van de Bit Crypto-fondsen gaat naar cryptobedrijven, zoals Coinbase of MicroStrategy, evenals naar entiteiten zoals NU Holdings, het moederbedrijf van de Braziliaanse Nubank, een digitale full-on bank die ook cryptohandel aanbiedt en plannen heeft om zijn eigen munt te lanceren .

Wealthgate’s blootstelling aan het BIT Global Crypto-fonds is vrij klein met slechts €76.000 van de €30 miljoen, maar het is het eerste fonds in zijn soort dat enige crypto-blootstelling heeft in Europa, en één van de eerste ter wereld.

Hansainvest is echter niet de enige traditionele financiële instelling ter wereld dat in crypto geïnvesteerd heeft. Zo heeft de Amerikaanse gigant BlackRock, met biljoenen aan beheerd vermogen, ook Bitcoin toegevoegd aan hun Global Allocation Fund. Evenzo hebben investeerders in het Morgan Stanley Europe Opportunity Fund nu blootstelling aan Bitcoin via GBTC, aangezien het fonds voor $3,6 miljoen kocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!