Grootste vermogensbeheerder BlackRock gaat in Bitcoin investeren

‘S werelds grootste vermogensbeheerder met ruim $7,81 biljoen onder beheer, BlackRock, heeft aangekondigd dat het in Bitcoin (BTC) gaat investeren. Het bedrijf heeft namelijk een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor twee van haar fondsen om te investeren in Bitcoin-futures.

BlackRock heeft woensdag twee “verklaringen met aanvullende informatie” ingediend bij de SEC. De ene was voor BlackRock Funds V en de andere was voor BlackRock Global Allocation Fund Inc. Beide indieningen vermelden:

“Bepaalde fondsen kunnen futurescontracten aangaan op basis van Bitcoin.”

De twee aanvragen beschrijven verder:

“De enige Bitcoin-futures waarin de fondsen kunnen beleggen, zijn in contanten afgewikkelde Bitcoin-futures die worden verhandeld op grondstoffenbeurzen die zijn geregistreerd bij de CFTC.”

De documenten waarschuwen echter ook dat:

“De belegging van een fonds in Bitcoin-futures kan een illiquiditeitsrisico inhouden, aangezien Bitcoin-futures niet zo zwaar worden verhandeld als andere futures, aangezien de Bitcoin-futuresmarkt relatief nieuw is.”

In december deed Larry Fink, CEO van Blackrock, enkele bullish uitspraken over Bitcoin. Hij zei: “Kan het [Bitcoin] evolueren naar een wereldwijde markt? Mogelijk.” Bovendien merkte hij op dat “het hebben van een digitale valuta maakt de behoefte aan het hebben van de Amerikaanse dollar minder relevant.”

Blackrock voegt zich bij verschillende andere vermogensbeheerders die in Bitcoin investeren, waaronder de fondsbeheerders Ruffer, MicroStrategy, Skybridge, MassMutual en meer. Bovendien is Guggenheim van plan om in de nabije toekomst te investeren, in afwachting van goedkeuring door de SEC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!