Scaramucci: Éen katalysator gaat voor brede crypto-adoptie zorgen

Hedgefondsbaas Anthony Scaramucci heeft gezegd dat één belangrijke katalysator waarschijnlijk zal zorgen voor een bredere adoptie van crypto-activa. In een nieuw interview met Yahoo Finance zei de CEO van SkyBridge Capital dat de nasleep van de Amerikaanse bankfalingen meer mensen zal aanzetten om te investeren in top crypto-activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Hij gaf het volgende aan:

“Er is een regionale bankencrisis in de Verenigde Staten. En er is een crisis van vertrouwen met betrekking tot deposito’s en hoe de Fed deze zaken zal aanpakken. Er zal een beweging zijn, misschien langzaam in het begin, maar er zal een beweging zijn naar diversificatie in meer digitale activa, specifiek dingen zoals Bitcoin en Ethereum.”

Scaramucci voorspelde dan ook dat de bear-markt voor crypto ten einde is:

“Ik zou nu raden dat we door de bearmarkt zijn.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Ook gaf hij zijn mening over Binance, de grootste crypto-exchange op basis van handelsvolume, die onlangs werd getroffen door een rechtszaak van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een Amerikaanse toezichthouder.

Hij noemt Binance een belangrijke entiteit in de crypto-industrie, maar merkt ook op hoe cryptocurrencies zijn hersteld van de implosies van grote beurzen in het verleden. Scaramucci voegde het onderstaande toe:

“Binance is een zeer belangrijke gecentraliseerde beurs in onze industrie. Als er iets met Binance gebeurt, denk ik dat er op korte termijn een klap zal zijn …

Toen FTX uitviel, schaadde dat de cryptomarkt, maar het was een tijdelijke schade aan de markt. Ik denk dat Bitcoin $ 16.000 bereikte …

Jullie herinneren je misschien iets genaamd Mt. Gox dat faalde in 2014, 60% van de Bitcoin-handel was op die beurs. Mensen zeiden: Wel, dat is het einde van cryptocurrencies en Bitcoin. Dat gebeurde natuurlijk ook niet. En ik wens Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) het beste. Ik ken hem persoonlijk. Ik mag CZ. Ik hoop dat hij door de problemen komt.

Ik wil zeker niets zien gebeuren met Binance. Maar ik denk dat mensen moeten begrijpen dat het ecosysteem dat bekend staat als de cryptocurrency-markten, Bitcoin, Ethereum, enzovoort, zeer veerkrachtig is. En er is veel opgebouwde vraag naar de ruimte. Je kunt het gewoon zien in de on-chain-analyse die we bij het bedrijf doen.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $27.900 met een zijwaartse prijsbeweging in de afgelopen 24 uur. Ethereum is tegelijkertijd $1.854 waard met een daling van anderhalf procent op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!