Analist waarschuwt voor epische tegenslag voor de cryptomarkt

De populaire cryptocurrency-analist Nicholas Merten heeft gewaarschuwd dat de cryptomarkt op de rand van een epische tegenslag zou kunnen staan. Volgens Nicholas is wedden op de Federal Reserve om de cryptomarkten een vliegende start te geven door meer geld te drukken, geen verstandige beslissing.

Ondanks de kwantitatieve versoepeling die momenteel gaande is, is hij van mening dat het niet genoeg is om een ​​nieuwe bullmarkt te stimuleren. Hij zei dat het doorgaan met het verhogen van de rentetarieven door de Fed in de afgelopen maand een teken is dat ze het absolute minimum zullen blijven doen.

Cruciale test voor de boeg

De expert wees erop dat de cryptomarkt voor een cruciale test staat, en als deze faalt, kan de totale marktkapitalisatie van de industrie een enorme tegenslag krijgen. Hij gaf aan dat de markt een potentiële weerstandsband betreedt die sinds januari niet meer is overtroffen, en dat hij deze test moet doorstaan ​​om een ​​correctie van 85% ten opzichte van de all-time highs te voorkomen.

Nicholas voegde eraan toe dat als de markt de genoemde epische tegenslag onder ogen ziet, de totale marktkapitalisatie zou kunnen uitkomen op ongeveer $390 miljard. Dit zou volgens hem een ​​ideale ondersteuning zijn, omdat het veel van de ruis in de altcoin-ruimte zou wegnemen, waardoor investeerders op zoek kunnen gaan naar nieuwe marktleiders en trends. Hij drong er bij handelaren echter op aan om geduldig te zijn en zich te concentreren op de lange termijn.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De huidige stand van zaken

De cryptocurrency-markt handelt sinds 17 maart binnen een ongebruikelijk krap bereik van 5% en de totale marktkapitalisatie is de afgelopen zeven dagen met 3,8% gestegen, voornamelijk dankzij de prijsstijging van Bitcoin (BTC) met 3,5% en de winst van Ethereum (ETH) met 6,2%.

De markt voor cryptocurrency presteert de laatste tijd goed, met een stijging van de Bitcoin koers met ongeveer 70% dit jaar en momenteel een waarde van meer dan $28.000. De aanhoudende bankencrisis heeft bijgedragen aan deze sterke stijging, aangezien beleggers op zoek zijn naar alternatieven om zichzelf tegen inflatie te beschermen. Nicholas waarschuwde echter dat de huidige stijging van de cryptomarkt van korte duur kan zijn en dat traders voorzichtig moeten zijn.

Ethereum is sterk gebleven boven de weerstandszone van $1.800 en probeerde door de weerstandszone van $1.940 te breken. De prijs van Ether bereikte een hoogte van $1.880 voordat hij een neerwaartse correctie doormaakte en onder het niveau van $1.800 viel. Als Ethereum de weerstand van $1.900 niet overschrijdt, kan het een neerwaartse correctie in gang zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!